PUTINOV BIVŠI SARADNIK ŠOKIRAO HRVATE: "Hrvatsku likvidirati, severni deo treba da uzme Mađarska, a Srbija..."

Autor:

Svet

17.03.2024

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegove izjave izazvale su pravu buru!

PUTINOV BIVŠI SARADNIK ŠOKIRAO HRVATE: "Hrvatsku likvidirati, severni deo treba da uzme Mađarska, a Srbija..."

Foto: youtube/printscreen/Zanetti

Izjava Mihaila Hazina, ruskog analitičara i nekadašnjeg saradnika predsednika Vladimira Putina, izazvala je veliku pažnju u Hrvatskoj.

Hazin, član saveta Međunarodnog evroazijskog pokreta, nevladine ruske organizacije koja ima podružnice u tridesetak država, šokantno predviđa skoru propast EU. Prema njegovim rečima, propast bi se mogla dogoditi za dve do tri godine, posebno ako Donald Tramp ponovno dođe na vlast u SAD-u.

Hazin tvrdi da EU stoji loše po pitanju odbrane i da će je Vašington ostaviti da se sama brani. Evropa, prema njegovom mišljenju, raspolaže samo sa 350.000-400.000 vojnika, koje u slučaju sukoba sa Rusijom može poslati na prvu liniju fronta, a da će se fokusirati samo na odbranu linije od Baltika do Alpa.

- A što će u tom slučaju biti s Poljskom odnosno Rumunijom i Bugarskom - pita se Hazin tokom razgovara za belorusku agenciju Belsat i tvrdi da će se u tom slučaju granice Evrope vratiti na stanje iz 1945. godine.

Zanimljivo je i Hazinovo razmišljanje o Hrvatskoj.

- Ne zaboravimo da Viktor Orban stalno govori da je Mađarska uvek imala izlaz na more i da je bila pomorska država - navodi analitičar.

A da bi se to dogodilo treba prema njegovom mišljenju "likvidirati" Hrvatsku.

- Zamislimo tu situaciju da u trenutku raspada EU Mađarska i Srbija odluče da Hrvatsku treba likvidirati - navodi Hazin.

Srbijaće, kako kaže, ali ne objašnjava kako, uzima Bosnu i Hercegovinu.

Znamo da Hrvatska ima usku obalu i samo je nekoliko kilometara udaljena od bosanskih planina. Mađarska bi uzela sebi severni deo Hrvatske s morem, a ostatak Srbija - zaključuje Hazin i naglašava da Orban stalno govori da mu treba izlaz na more.

Hazin tvrdi da su zakarpatska Ukrajina i rumunska Transilvanija mete Viktora Orbana, ali ne objašnjava kako bi se te pretpostavke mogle ostvariti, kako primećuje Jutarnji list. Takođe, Hazin smatra da Ukrajina neće opstati i sugerira da bi bilo bolje da Lavov pripadne Slovačkoj, a ne Poljskoj.

Hazin je zaključio da će doći i do nove Jalte koja će prekrojiti Evropu jer je preraspodela prema njegovom mišljenju već počela, javljaju ruski mediji.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading