ITALIJANI ODBILI ZAHTEV IZRAELA POVODOM IZRUČENJA PALESTINSKOG MILITANTA! Dali im JASNO objašnjenje - ''moglo bi biti OKRUTNO''!

Autor:

Svet

13.03.2024

21:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlučeno je da Jaeš ostane u italijanskom zatvoru jer se suočava s istragom lokalnog tužilaštva zbog istih optužbi zbog kojih ga Izrael traži.

ITALIJANI ODBILI ZAHTEV IZRAELA POVODOM IZRUČENJA PALESTINSKOG MILITANTA! Dali im JASNO objašnjenje - ''moglo bi biti OKRUTNO''!

Foto: Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit, shutterstock

Danas je italijanski apelacioni sud odbacio zahtev Izraela za izručenje osumnjičenog palestinskog militanta, navodeći da bi mu mogao biti nanet "okrutan, nehuman i ponižavajući tretman" ukoliko bi bio izručen.

Ovaj muškarac, identifikovan kao Anana Kamal Afifa Jaeš (36), jedan je od trojice Palestinaca uhapšenih u centralnoj Italiji zbog sumnje da su planirali napade na jednu državu, prenosi Rojters.

Izrael je tražio izručenje Jaeša, ali se njegov advokat usprotivio tom zahtevu, prezentirajući izveštaj Amnesty Internationala i Human Rights Watch o uslovima za Palestince u izraelskim zatvorima.

Tročlani panel sudija iz grada L'Akvilje podržao je odbranu, ističući da bi Jaeš bio suočen s "postupcima koji krše ljudska prava" ukoliko bi bila odobrena ekstradicija.

Međutim, odlučeno je da Jaeš ostane u italijanskom zatvoru jer se suočava s istragom lokalnog tužilaštva zbog istih optužbi zbog kojih ga Izrael traži.

Podsetimo, sudija Županijskog suda u Zagrebu doneo je odluku o izručenju Miljana Radonje Srbiji. Ovde ga čeka kazna zatvora od 6.5 godina zbog prodaje i šverca droge, a zbog istog krivičnog dela ga traži i BiH.

Srpski Interpol raspisao je poternicu za Miljanom Radonjom ranije. ali, čini da ton "posao" nije ograničen samo na teritoriju Srbije.

On je na Županijskom sudu u Zagrebu rekao istražnom sudiji da ne zna da se protiv njega vodi bilo kakav postupak u BiH. Sudija je napisao nalog za ekstradiciju i Radonja će izručenje čekati u pritvoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading