PALESTINAC KRENUO U KRVAV PIR NA IZRAELSKE CIVILE! U napadu ranio četvoro, a USMRTIO dvoje ljudi!

Autor:

Svet

16.02.2024

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj napad se dogodio tridesetak kilometara severno od Gaze, posle više od četiri meseca od početka tamošnjeg rata Izraela protiv Hamasa.

PALESTINAC KRENUO U KRVAV PIR NA IZRAELSKE CIVILE! U napadu ranio četvoro, a USMRTIO dvoje ljudi!

Foto: Profimedia

Danas je došlo do tragičnog incidenta na jugu Izraela, kada je jedan Palestinac pucao na izraelske civile, ubivši dve osobe i ranivši četiri, saopštila je policija.

Napadač se automobilom dovezao na raskrsnicu u gradu Ašdodu i zapucao na ljude na autobuskoj stanici, pre nego što ga je jedan naoružani civil usmrtio, navodi se u policijskom saopštenju, prenosi Beta.

Reakcija izraelskih zvaničnika

Izraelski ministar nacionalne bezbednosti Itamar Ben-Gvir istakao je da današnji napad predstavlja "dokaz koristi od naoružavanja civila".

Ova izjava podseća na ranije popuštanje stroge zakone o posedovanju oružja, što je izazvalo zabrinutost od osvetoljubivosti u Izraelu, navode beogradski mediji.

Premijer Izraela, Benjamin Netanjahu, naglasio je da ovaj napad "podseća nas da je čitava zemlja jedna linija fronta i da ubice koje dolaze ne samo iz Gaze, žele da pobiju sve nas". Netanjahu je ponovio odlučnost Izraela da se "borba do pobede vodi svom snagom, na svakom frontu, svuda, dok ne povratimo bezbednost i mir za sve građane Izraela".

Kontekst napada

Ovaj napad se dogodio tridesetak kilometara severno od Gaze, posle više od četiri meseca od početka tamošnjeg rata Izraela protiv Hamasa. Ovo podseća na stalnu napetost i osećaj nesigurnosti koji obuhvataju ceo region.

Ovaj tragični događaj još jednom budi svest o krhkoj ravnoteži i potrebi za trajnim mirnim rešenjem u regionu Bliskog Istoka.

(Beta/beogradski mediji)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading