DRAMA U AVIONU NA 11.000 METARA: Pokušao nasilno da provali u pilotsku kabinu, bezbednjaci ga momentalno savladali i uhapsili

Autor:

Svet

09.02.2024

22:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Letelica je prinudno sletela u Solun.

DRAMA U AVIONU NA 11.000 METARA: Pokušao nasilno da provali u pilotsku kabinu, bezbednjaci ga momentalno savladali i uhapsili

Foto: pixabay.com

Avion kompanije El Al iz Češke prestonice Praga za Izrael prinudno je sleteo u Solun, Grčka, zbog nasilnog putnika, prenose izraelski mediji.

Izraelska nacionalna avio-kompanija je saopštila da je Boeing 737-800 ovog prevoznika na letu LY2522 za Tel Aviv prinudno sleteo u Grčku, gde je nasilni putnik uklonjen sa leta u saradnji sa lokalnom policijom.

"El Al ima politiku nulte tolerancije na nasilje i mi ćemo nastaviti da osiguravamo bezbednost naših putnika", saopštila je kompanija, prenosi Telegraf Aero.

Prema medijskim izveštajima, obezbeđenje je zadržalo putnika na letu nakon što je pokušao da uđe u kokpit aviona.

Osumnjičenom, koga je izraelska TV stanica N12 opisala kao "najverovatnije Arapina", stavljene su lisice pre nego što je izveden iz aviona u Solunu.

El Al je poznat kao avio-prevoznik sa visokim nivoom bezbednosti, uveli su instituciju tzv. "air marshall-a" još pre više od 50 godina nakon napada na svoje avione. Na svakom letu kompanije, kako u zemlji tako i inostranstvu, nalazi se po dva naoružana pripadnika bezbednosne službe u civilu koji se staraju o sigurnosti putnika, posade i vazduhoplova.

Kompanija El Al prošle godine je zabeležila samo jedan incident nakon poletanja aviona sa aerodroma Ben Gurion za aerodrom Fiumićino kraj Rima kada je zbog dima u kokpitu bio primoran da se preusmeri i prinudno sleti u Larnaku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading