POSRNUO JE, PAO I SAČMARICA JE SLUČAJNO OPALILA: Devojka brutalno ubijena zbog POGREŠNOG skretanja na tuđe imanje - optuženi izneo SRAMOTNU odbranu! (FOTO)

Autor:

Svet

24.01.2024

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Monahan je svedočio na suđenju prošle nedelje.

POSRNUO JE, PAO I SAČMARICA JE SLUČAJNO OPALILA: Devojka brutalno ubijena zbog POGREŠNOG skretanja na tuđe imanje - optuženi izneo SRAMOTNU odbranu! (FOTO)

Foto: Shutterstock

Kevin Monahan je u utorak proglašen krivim za ubistvo drugog stepena žene koja je bila putnica u automobilu koji se greškom dovezao do prilaza njegovom imanju u ruralnom delu američke savezne države Njujork prošle godine.

Monahan je pucao na vozilo koje je slučajno skrenulo na njegov prilaz dok su putnici tražili kuću prijatelja u okrugu Vašington, otprilike 88 kilometara severno od Albanija. Gilisova je umrla ubrzo nakon ranjavanja, prenosi CNN.

Foto: Washington County Sheriff's Office

Kevin Monahan

Presuda i kazna

Monahan je osuđen po svim tačkama optužnice nakon  skoro dva sata većanja. Okružni tužilac Toni Džordan izjavio je da će tražiti maksimalnu kaznu doživotnog zatvora uz najmanje 25 godina robije kada Monahanu 1. marta bude izrečena presuda.

Stav odbrane

Advokat odbrane Kurt Mozert rekao je da je njegov klijent razočaran presudom. Mozert je izjavio za CNN da je planirao da uloži žalbu.

- On zaista veruje da je ono što se dogodilo bila nesreća. Posrnuo je i pao i sačmarica je slučajno opalila - rekao je Mozert o svom klijentu.

Emotivno svedočenje

Monahan je svedočio na suđenju prošle nedelje, rekavši da se osećao kao da su on i njegova žena tog dana bili pod opsadom i da je samo želeo da zaštiti svoju ženu. Bio je emotivan kada su ga pitali kako se osećao zbog smrti Gilisove, rekavši poroti da je njegova "duša mrtva".

Gilisova porodica je tada izdala izjavu u kojoj je hvali kao "ljubaznu, lepu dušu i tračak svetlosti za svakoga ko je imao sreće da je poznaje".

- Ona je bila starija sestra, veoma voljena ćerka, odana prijateljica i partner svom voljenom dečku. Tek je počela da se snalazi u svetu sa ljubaznošću, humorom i ljubavlju - saopštila je porodica.

- Kejlin je bila talentovana umetnica, počasni student, Diznijev fanatik i volela je životinje. Radovala se početku koledža na Floridi kako bi ostvarila svoj san da postane morski biolog.

Reakcija tužioca

Tužilac Džordan je rekao da se nada da osuđujuća presuda znači da porodice Gilisove i ostalih koji su bili u automobilu "mogu nastaviti da se nadaju da postoji pravda i da imaju čega da se drže dok prelaze u svoje sledeće poglavlje oporavka".

- Za nas, naša je nada bila da stavimo do znanja ljudima da je pravda moguća - rekao je Džordan za CNN.

Detalji o Gilisovoj

Nakon pucnjave, Gilis i ostatak grupe su se odvezli od kuće kako bi pozvali hitnu pomoć. Pronađeni su oko 13 kilometara od kuće u gradu Salemu. Hitna ekipa koja je prva stigla na lice mesta odmahje počela da primenjuje reanimaciju, ali je Gilisova ipak proglašena mrtvom.

Foto: Gofundme.com

Kejlin Gilis

Tokom unakrsnog ispitivanja, Monahan nije mogao na fotografiji da istakne eksere zbog kojih je izgubio ravnotežu.

Poređenje sa drugim slučajem

Gilisova je smrtno ubijena samo nekoliko dana nakon što je jednog crnog tinejdžera u Kanzas Sitiju dvaput upucao beli vlasnik kuće pošto je otišao na pogrešnu adresu da pokupi svoju braću i sestre. U pucnjavi u Njujorku, i Monahan i Gilis su belci.

Policajci su otišli ​​u Monahanovu kuću u Hebronu i otkrili da on ne sarađuje, rekao je tada novinarima šerif okruga Vašington.

(CNN)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading