KOME DA SE VRATIM, KO ĆE ME ZVATI TATA? U ratu je izgubio CELU užu porodicu i 103 rođaka, ON je najtužniji čovek na svetu: Supruga je PREDOSETILA smrt, saopštila mu je preko telefona!

Autor:

Svet

27.02.2024

22:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kobnog 8. decembra, Ahmad je poslednji put razgovarao sa svojom suprugom Shireen.

KOME DA SE VRATIM, KO ĆE ME ZVATI TATA? U ratu je izgubio CELU užu porodicu i 103 rođaka, ON je najtužniji čovek na svetu: Supruga je PREDOSETILA smrt, saopštila mu je preko telefona!

Foto: Saher Alghorra/Zuma Press/Profimedia/Saher Alghorra/zuma Press/profimedia

Porodica Al-Ghuferi doživela je nezamislivu tragediju tokom sukoba između Izraela i Hamasa, kada je njihova obiteljska kuća u gradu Gazi bila meta udara.

Ahmad Al-Ghuferi, koji je bio zarobljen 80 kilometara dalje, u okupiranom gradu Jerihu na Zapadnoj obali, nije mogao da se vrati kući zbog izraelske vojne blokade, prenosi Jutarnji.hr.


Porodična veza putem telefona bila je jedini način komunikacije sa suprugom i decom, a kobnog 8. decembra, Ahmad je poslednji put razgovarao sa svojom suprugom Shireen, koja mu je predosetila svoju smrt.

Tragično je što je Ahmad proslavio rođendan najmlađe kćerke, Najle, koja bi napunila dve godine, a sada se o njima priseća kao da su još uvek tu.

Nemilosrdni udari na porodičnu kuću

U velikom bombaškom napadu na kuću njegovog strica, poginula je njegova supruga i tri male kćeri, kao i više od 100 rođaka. Preživeli su svedočili da su udari bili nemilosrdni, pogađajući kuću svakih 10 minuta. Najstarija žrtva bila je 98-godišnja baka, a najmlađa dečak star svega devet dana.

Očajni pokušaji spašavanja

Preživeli su se trudili da izvuku tela iz ruševina, suočavajući se sa opasnostima dok su pokušavali da pronađu preminule. Neki od tela su bila zarobljena ispod ruševina čak 75 dana. Njihovi privremeni grobovi leže na komadu prazne zemlje, označeni štapovima i plastičnim folijama.

Sukob Izraela i Hamasa

Izraelske odbrambene snage (IDF) tvrde da nisu bile upoznate sa ovim specifičnim udarom i da su preduzele izvedive mere opreza da umanje štetu civilima. Međutim, porodica Al-Ghuferi tvrdi da su civili bili meta napada.

Neizvesna budućnost

Ahmad, zaglavljen u Jerichu, pita se da li će ikada moći da se vrati svojoj porodici, budući da je izgubio majku, suprugu, decu i braću. Nakon što je mesecima bio zarobljen izvan svog doma, postavlja pitanje za koga da se vrati i ko će ga zvati tatom.

Ova srceparajuća priča porodice Al-Ghuferi baca svetlo na ljudsku patnju i tragediju koja se odvija usred sukoba između Izraela i Hamasa.

(Jutarnji.hr)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading