PREMINUO AMERIČKI VOJNIK KOJI SE U ZNAK PROTESTA PROTIV RATA ZAPALIO ISPRED IZRAELSKE AMBASADE! Sve snimao UŽIVO, užas!

Autor:

Svet

26.02.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovi incidenti ističu duboki emocionalni i politički uticaj trajnog sukoba na Bliskom istoku, pri čemu se pojedinci osećaju primoranim da preduzmu ekstremne akcije kako bi skrenuli pažnju na situaciju.

PREMINUO AMERIČKI VOJNIK KOJI SE U ZNAK PROTESTA PROTIV RATA ZAPALIO ISPRED IZRAELSKE AMBASADE! Sve snimao UŽIVO, užas!

Foto: Shutterstock

Američki vojnik koji se zapalio ispred Izraelske ambasade u Vašingtonu u nedelju, u znak protesta protiv rata u Gazi, tragično je preminuo, kako su izvestili lokalni mediji u ponedeljak.

NBC News, pozivajući se na neimenovanog zvaničnika, saopštio je da je član Vazduhoplovstva SAD preminuo, sa daljim detaljima koji će biti objavljeni nakon obaveštenja porodice, prenosi Večernjilist.hr.

Prema izveštajima američkih medija, čovek je emitovao uživo čin, nosio je masku i izjavio da "neće učestvovati u genocidu" pre nego što se polio zapaljivom supstancom.

New York Times je izvestio da je bio obučen u vojnu kamuflažu. Zatim se zapalio uzvikujući "Slobodna Palestina!" pre nego što se srušio na zemlju, a vatra je ugašena od strane agenata Tajne službe. Prevezen je u bolnicu s "životno ugrožavajućim opekotinama", kako su saopštili vatrogasci.

Protesti širom SAD-a usred eskalacije sukoba u Gazi 

Nakon napada Hamasa na Izrael 7. oktobra i naknadne izraelske ofanzive na Gazu, talas pro-palestinskih i pro-izraelskih protesta preplavio je Sjedinjene Američke Države. Eskalacija sukoba izazvala je snažnu reakciju, što je dovelo do masovnih demonstracija i poziva na akciju s obe strane debate.


Ovi incidenti ističu duboki emocionalni i politički uticaj trajnog sukoba na Bliskom istoku, pri čemu se pojedinci osećaju primoranim da preduzmu ekstremne akcije kako bi skrenuli pažnju na situaciju. Tragičan događaj ispred izraelske ambasade služi kao oštar podsetnik na dubok uticaj međunarodnih poslova na pojedince, čak i one koji služe u vojsci.

Moć društvenih medija u modernim protestima

Korišćenje platformi društvenih medija, poput Twitcha, kao sredstva za emitovanje političkih izjava i činova protesta postalo je sve prisutnije. Odluka da se uživo emituje tako dramatičan i tragičan događaj naglašava odlučnost pojedinca da napravi snažnu i javnu izjavu. Ovaj incident baca svetlo na evoluirajuću prirodu aktivizma i metode koje pojedinci koriste kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo i uverenja u digitalnom dobu.

(VečernjiList.hr)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading