"HTELI DA NAPRAVE ŠNICLU OD MENE" Napadnut najbliži saradnik Alekseja Navaljnog (VIDEO)

Autor:

Svet

13.03.2024

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gardijan navodi da je Volkov jedna od najpoznatijih ličnosti ruske opozicije.

"HTELI DA NAPRAVE ŠNICLU OD MENE" Napadnut najbliži saradnik Alekseja Navaljnog (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Alexander Zemlianichenko

Leonid Volkov (43), dugogodišnji saradnik pokojnog ruskog opozicionara, Alekseja Navaljnog, otpušten je iz bolnice u Litvaniji nakon napada zbog kojeg je ostao okrvavljene glave.

- Mi će raditi i nećemo odustati - kazao je Volkov u video obraćanju, prenosi britanski Gardijan.

Navodi se da je Volkov poručio da će nastaviti borbu protiv ruskog predsednika, Vladimira Putina, i nakon što je čekićem napadnut ispred svoje kuće u baltičkoj državi.

On je na snimku izneo tvrdnju da mu je napadač polomio ruku i dodao da se radilo o "karakterističnom banditskom pozdravu" od Putinovih poslušnika.

Navodi se da je Volkov na kratko hospitalizovan nakon napada izvedenog kasno sinoć, a koji je izazvao bes litvanske vlade.

- Čovek me je napao u dvorištu, udario me je u nogu nekih 15 puta. Noga je nekim čudom u redu... Međutim, polomljena mi je ruka. Oni su bukvalno hteli da naprave šniclu od mene - naveo je on na Telegramu,

Gardijan navodi da je Volkov jedna od najpoznatijih ličnosti ruske opozicije.

Bio je blizak saradnik Navaljnog, kojem je bio šef kabineta, a do 2023. je bio je i na čelu njegove Fondacije za borbu protiv korupcije.

Kira Jarmuš, koja je bila portparolka Navaljnog, sinoć je objavila da je "neko polomio staklo na automobilu i prsnuo mu (Volkovu) suzavac u oči", nakon čega je ruskog opozicionara počeo da udara čekićem.

Ovaj napad se desio skoro mesec dana nakon iznenadne smrti Navaljnog u ruskom zatvoru u Arktičkom krugu, a za koju su Volkov i udovica Julija Navaljnaja direktno okrivili Putina.

Gardijn navodi da je Volkov samo dan pre nego što je napadnut na društvenim mrežama napisao da je "Putin ubio Navaljnog".

- I mnoge druge pre njega - poručio je on, a britanski list navodi da je ovo bio eho sličnih tvrdnji koje su iznosili saveznici Navaljnog, kao i američki predsednik, Džo Bajden.

Nakoliko sati pre napada Volkov je ruskom nezavisnom mediju Meduza kazao da je zabrinut za sopstvenu bezbednost nakon smrti Navaljnog.

- Ključni rizik je sada da ćemo svi biti ubijeni. A zašto, pa to je prilično očigledno - rekao je Volkov.

Tim koji je sarađivao sa Navaljnim objavio je fotografije na kojima se vidi kako su lice i noge Volkova prekrivene krvlju, kao i jedna koja prikazuje polomljeno stalo na njegovom automobilu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading