TAČNO U PODNE: Udovica Alekseja Navaljnog bacila rukavicu Putinu u lice (VIDEO)

Autor:

Svet

06.03.2024

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supruga Navaljnog nije prisustvovala komemoraciji i sahrani, ali je prethodno rekla da je donela odluku da nastavi tamo gde je Aleksej Navaljni stao.

TAČNO U PODNE: Udovica Alekseja Navaljnog bacila rukavicu Putinu u lice (VIDEO)

Foto: Tanjug/Ap, Shutterstock, YouTube/Guardian News/Printscreen

Julija Navaljna, udovica preminulog Alekseja Navaljnog, pozvala je njegove pristalice na veliki protest protiv ruskog predsednika, Vladimira Putina.

Ona je putem Jutjuba pozvala sve koji se protive ratu u Ukrajini, kao i vladavini Putina, da se okupe u podne ispred biračkih mesta poslednjeg dana izbora u Rusiji.

- Želim da uradim ono što bi Aleksaj smatrao da je ispravno i apelujem na sve da dođu u znak sećanja na njega - navela je Julija Navaljna u videu koji je objavljen danas.

Pozvala je glasače da na glasačkim listićima zaokruže bilo kog kandidata osim Putina ili učine da listić bude nevažeći ili pak da samo stanu pored glasačkog mesta nekoliko minuta i da ga potom napuste.

Takođe je zamolila pristalice najvećeg Putinovog neprijatelja koji je nađen mrtav u dalekoj sibirskoj zatvorskoj koloniji 16. februra da ubede po bar jednog prijatelja da učini isto.

- Biće to vaš lični doprinos za zajedničku stvar. Verovatno je oko vas mnogo ljudi koji su protiv Putina i rata u Ukajini - dodala je ona.

Izbori u Rusiji zakazani su za 17. mart, trajaće tri dana, a na njima nema ni jednog ozbiljnog kandidata koji bi imao bilo kakve šanse protiv ruskog predsednika.

Svojevrstan test bunta Rusa bila je sahrana Navaljnog, na koju je krenulo na hiljade Rusa, dok je Kremlj na ulice Moskve poslao veliki broj policajaca i specijalaca obučenih za razbijanje demonstracija.

Supruga Navaljnog nije prisustvovala komemoraciji i sahrani, ali je prethodno rekla da je donela odluku da nastavi tamo gde je Aleksej Navaljni stao, dodajući da preuzima organizaciju koju je on vodio i zbog koje je završio u zatvoru i na kraju preminuo.

Zvanični Kremlj već se obrušio na udovicu Navaljnog, pokušajima da je diskredituju putem državnih medija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mirjana

06.03.2024 13:19

To sto si odavno razvedena od njega i sto zivis u NJemackoj, to ne kazes?! Ocito de je profit za tebe najvaznija stvar, zaradit ces u to nema sumnje.