"KAKO ŽIVETI BEZ NAVALJNOG" Bliski saradnik preminulog opozicionara otkrio njegovo poslednje zaveštanje, Putinu se neće svideti (VIDEO)

Autor:

Svet

27.02.2024

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Volkov je rekao da će to biti i "miting žalosti" u znak sećanja na Navaljnog i ispunjenje njegovog poziva na protest.

"KAKO ŽIVETI BEZ NAVALJNOG" Bliski saradnik preminulog opozicionara otkrio njegovo poslednje zaveštanje, Putinu se neće svideti (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Alexander Zemlianichenko

Leonid Volkov, bliski saradnik pokojnog ruskog opozicionara, Alekseja Navaljnog, izjavio je danas da će protest na koji je Navaljni pozvao da bude održan 17. marta, na poslednji dan predsedničkih izbora u Rusiji, biti njegovo "poslednje zaveštanje".

Volkov je u video snimku na Jutjubu pod nazivom "Kako živeti bez Navaljnog?", pozvao Ruse da se pojave u velikom broju na protestu toga dana protiv ruskog predsednika, Vladimira Putina, i glasaju svi u podne, na šta je Navaljni pozvao oko dve sedmice pre svoje smrti.

Volkov je rekao da će to biti i "miting žalosti" u znak sećanja na Navaljnog i ispunjenje njegovog poziva na protest, preneo je Rojters.

Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, izjavio da će biti posledica po one koji poslušaju takve apele Navaljnog i, kako je naveo, prekrše zakone Ruske Federacije.

Navaljni je umro u kaznenoj koloniji 16. februara, nakon što se, kako su saopštile zatvorske vlasti, onesvestio posle jutarnje šetnje, nakon čega je neuspešno reanimiran.

Navaljni, poznat kao oštar kritičar Kremlja, služio je kaznu zatvora od 30 godina između ostalog, zbog, kako je navedeno u jednoj od presuda ruskog suda, osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
neće se svideti

27.02.2024 13:44

ni pritajenoj ustašiji u republici i telegrafu uparenoj s kurirom i pinkom mnogo toga ... daleko podlijoj od izvorne u n1 novoj ili rtsu ... kad je pronađena ona debeljuca u španiji lako ćete se i u beogradu vi pronaći ...