"OSVETOLJUBIVI, SMRDLJIVI POHLEPNI STARAC" Poznati ruski opozicionar poslao poruku javnosti iz zatvora i žestoko izvređao Putina (VIDEO)

Autor:

Svet

22.02.2024

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kara-Murza je u utorak govorio o smrti Navaljnog u poruci koju je njegov tim preneo preko društvenih mreža.

"OSVETOLJUBIVI, SMRDLJIVI POHLEPNI STARAC" Poznati ruski opozicionar poslao poruku javnosti iz zatvora i žestoko izvređao Putina (VIDEO)

Foto: Tanjug/Ap

Zatvoreni ruski opozicionar, Vladimir Kara-Murza, pozvao je danas Ruse da "ne očajavaju" i da nastave borbu za demokratiju posle smrti Alekseja Navaljnog.

- Još ne uspevam racionalno ili emocionalno da shvatim šta se desilo. Ali ako se prepšustimo neraspoloženju ili očajanju to je upravo to što žele. Nemamo prava to da radimo, dugujemo to našim palim drugovima - rekao je Kara-Murza, koji je govorio na saslušanju pred sudom preko video veze.

Dugogodišnji prijatelj Alekseja Navaljnog, Vladimir Kara-Murza, bio je blizak i Borisu Njemcovu, opozicionaru ubijenom 2015. godine.

Kara-Murza je u utorak govorio o smrti Navaljnog u poruci koju je njegov tim preneo preko društvenih mreža. On je napisao da je za smrt Alekseja Navaljnog lično odgovoran Vladimir Putin, zato što je, kako je rekao, Aleksej bio "Putinov lični zatvorenik".

- Osvetoljubivi starac, smrdljiv, pohlepan zadržava svoj smrtonosni stisak i uništava sve što vidi kao pretnju svojoj vlasti - dodao je Kara-Murza misleći na predsednika Vladimira Putina.

Kara-Murza koji ima rusko i britansko državljanstvo osuđen je prošle godine na 25 godina zatvora posle optužbi za veleizdaju, zbog širenja "lažnih vesti" o ruskoj vojsci i održavanja veze sa "nepoželjnom organizacijom".

To je najteža zatvorska kazna izrečena nekom opozicionaru poslednjih više godina u Rusiji. On je pored toga, prema njegovim pristalicama, jako lošeg zdravlja, što je posledica toga što je u prošlosti bio dva puta u zatvoru.

On je u poruci rekao da je saznao za smrt Navaljnog preko radija, u svojoj ćeliji, 16. februara, kada je u kratkom saopštenju zatvorska uprava objavila da je Navaljni umro.

Iz zatvora u Sibiru Kara-Murza je izrazio nadu da će Rusija postati normalna i slobodna evropska demokratska zemlja.

- Aleksej je rekao ne odustajte. Nemoguće je odustati - rekao je Kara-Murza.

Ruska zatvorska služba je u petak 16. februara saopštila da je Navaljni umro u polarnoj zatvorskoj koloniji gde je izdržavao 19-godišnju kaznu zbog "ekstremizma". Njegova smrt izazvala je tvrdnje širom sveta da ga je ubila vlast.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading