SLUČAJNO ILI NE? Putin nakon smrti Navaljnog odlikovao OVOG čoveka, javnost ogorčena

Autor:

Svet

20.02.2024

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bojarinev je direktno odgovoran za aktivnosti i funkcionisanje zatvora i kazneno-popravnih kolonija u Ruskoj Federaciji.

SLUČAJNO ILI NE? Putin nakon smrti Navaljnog odlikovao OVOG čoveka, javnost ogorčena

Foto: Tanjug/AP

Samo tri dana nakon smrti Alekseja Navaljnog, ruski predsednik, Vladimir Putin, unapredio je u viši čin čoveka koji je zadužen za praćenje i kontrolu zatvora.

Kako je naveo Ivan Ždanov, bliski saradnik preminulog Alekseja Navaljnog, a koji se nalazi na čelu Fondacije za borbu protiv korupcije, ruski predsednik je u čin general-pukovnika unapredio Valerija Bojarineva, zamenika načelnika Uprave za kazneno-popravne ustanove.

Upravo je Bojarinev direktno odgovoran za aktivnosti i funkcionisanje zatvora i kazneno-popravnih kolonija u Ruskoj Federaciji.

- Nagrada za mučenje i ubistvo. Zamenik načelnika Federalne kazneno-popravne službe Bojarinev, koji je nadgledao torturu Alekseja Navaljnog, dobio je od Putina čin general-pukovnika tri dana nakon ubistva - rekao je Ždanov.

Prema rečima Vladimira Osecikina, čoveka koji je osnovao nevladinu organizaciju koja prati zlostavljanja u ruskim zavorima, Bojarinev je lično intervenisao nekoliko puta kako bi "osigurao" da će Navaljni biti izložen grubim tretmanima u zatvoru.

- Bojarinev je takođe nadgledao metode mučenja koje se primjenjuju na ruske političke zatvorenike i takođe je bio uključen u prisilno svedočenje ukrajinskih ratnih zarobljenika - rekao je Osecikin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading