VELIKO PONIŽENJE ZA BAJDENA: Prva dama Ukrajine i udovica Navaljnog odbile poziv američkog predsednika, razlog je SKANDALOZAN

Autor:

Svet

06.03.2024

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi Ukrajinci ne vide Navaljnu i druge ruske opozicionare kao saveznike u borbi protiv predsednika Rusije, Vladimira Putina.

VELIKO PONIŽENJE ZA BAJDENA: Prva dama Ukrajine i udovica Navaljnog odbile poziv američkog predsednika, razlog je SKANDALOZAN

Foto: Tanjug/AP, YouTube/Guardian News/Printscreen

Olena Zelenska, prva dama Ukrajine, odbila da prisustvuje obraćanju američkog predsednika, Džozefa Bajdena, o stanju nacije u američkom Kongresu.

Kako saznaje Vašington post, supruga Volodimira Zelenskog je odbila poziv jer je, navodno, trebalo da sedi pored supruge preminulog ruskog opozicionog lidera, Alekseja Navaljnog, Julije.

- Zbog planiranih događaja u rasporedu, uključujući posetu dece iz sirotišta u Kijevu, koja je unapred planirana, prva dama, nažalost, neće moći da učestvuje u događaju - navedeno je za Politiko iz kabineta Zelenske.

Međutim, američki list navodi da je pravi razlog što je Olena trebalo da sedi pored prve dame SAD, Džil Bajden, i Julije Navaljne, što je kod Ukrajinaca izazvalo priličnu nelagodu pošto mnogi Ukrajinci ne vide Navaljnu i druge ruske opozicionare kao saveznike u borbi protiv predsednika Rusije, Vladimira Putina.

To je, navodi se, zbog opaski Navaljnog da je Krim deo Rusije.

Navaljni je kasnije javno podržao ukrajinsku obnovu granica iz 1991. godine, istovremeno se protiveći ruskom napadu na Ukrajinu.

Ipak, poziv Bele kuće je odbila i Navaljna, a kao razlog je navela umor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading