TRAMP SE PROTIVI ZABRANI TIKTOKA: Bez ove mreže učinićete Fejsbuk većim!

Autor:

Svet

11.03.2024

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mislim da je Fejsbook bio veoma loš za našu zemlju, posebno kada su u pitanju izbori - rekao je Tramp

TRAMP SE PROTIVI ZABRANI TIKTOKA: Bez ove mreže učinićete Fejsbuk većim!

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Donald Tramp izjavio je danas da i dalje veruje da društvena mreža TikTok predstavlja rizik za nacionalnu bezbednost, međutim protivi se zabrani ove veoma popularne aplikacije jer bi to pomoglo rivalskoj mreži Fejsbuk koju bivši predsednik SAD i dalje optužuje za svoj izborni poraz.

Tramp je to rekao u intervjuu za TV kanal CNBC, zamoljen da prokomentariše svoje prošlonedeljne izjave kojima je, kako se čini, izrazio protivljenje predlogu zakona kojim bi TikToku i drugim BiteDance aplikacijama bilo zabranjeno pružanje usluga veb-hostinga u SAD i mogućnost da se prodaju u prodavnicama Apple i Google, prenosi AP.

- Iskreno, ima mnogo ljudi koji vole TikTok. Ima mnogo dece korisnika koja bi poludela bez te aplikacije. Ali ono što mi se ne sviđa je to što ćete bez TikToka učiniti Fejsbuk većim, a ja smatram da je Fejsbuk, pored mnogih drugih medija, neprijatelj naroda. Mislim da je Fejsbook bio veoma loš za našu zemlju, posebno kada su u pitanju izbori - rekao je Tramp.

- Ima puno mlade dece na TikToku koja će poludeti bez njega. Ima puno lošeg, ali i dobrog kod TikToka - rekao je.

Predsednik SAD Džo Bajden je prošle nedelje rekao da će potpisati zakon koji je resorni odbor Kongresa jednoglasno odobrio.

Znači li zakon zapravo zabranu aplikacije?

TikTok, koji kaže da nije i da neće deliti podatke američkih korisnika s kineskom vladom, tvrdi da zakon zapravo znači zabranu aplikacije. Nije jasno hoće li Kina odobriti bilo kakvu prodaju i hoće li se TikTok prodati za šest meseci.

- Ovaj zakon ima unapred određen ishod, a to je potpuna zabrana TikToka u Sjedinjenim Državama. Vlada pokušava lišiti 170 miliona Amerikanaca ustavnog prava na slobodu izražavanja - saopštila je firma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading