ON ŽELI DIKTATURU! Bajden besan na Orbana, mađarski premijer uživao kao gost kod Donalda Trampa

Autor:

Svet

09.03.2024

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Orban je posle sastanka na mreži X napisao da su "potrebni lideri u svetu koji se poštuju i koji mogu da stvore mir"

ON ŽELI DIKTATURU! Bajden besan na Orbana, mađarski premijer uživao kao gost kod Donalda Trampa

Foto: Tanjug-AP

Američki predsednik Džozef Bajden osudio je jučerašnji sastanak bivšeg predsednika Donalda Trampa i mađarskog premijera Viktora Orbana, navodeći da je Trampov sagovornik, kako je naveo, "otvoreno izjavio da smatra da demokratija ne funkcioniše".

Bajden, je tokom govora u okviru predsedničke kampanje u Pensilvaniji, rekao da "vidi budućnost u kojoj se demokratija brani, a ne uništava" i izneo tvrdnju da Orban želi diktaturu, prenosi Politiko.

Orban i Tramp sastali su se juče u Trampovoj rezidenciji na Floridi, a sastanka je trajao sat vremena, prenela je mađarska agencija MTI.

Orban je posle sastanka na mreži X napisao da su "potrebni lideri u svetu koji se poštuju i koji mogu da stvore mir".

"On je takva osoba! Vratite se i donesite nam mir, gospodine predsedniče!", naveo je Orban, dodajući da je bilo zadovoljstvo posetiti Trampa.

Iz štaba Trampove kampanje kasno u petak je saopšteno da su Tramp i Orban razgovarali o "širokom spektru pitanja koja utiču na Mađarsku i Sjedinjene Države, uključujući značaj jakih i sigurnih granica za zaštitu suvereniteta svake nacije", navodi AP.

Premijer Mađarske Viktor Orban i bivši američki predsednik i najverovatnije kandidat republikanaca na ovogodišnjim predsedničkim izborima Donald Tramp sastali su na Floridi, na Trampovom imanju Mar-a-Lago, što je bio treći susret dvojice političara.

Mađarska delegacija predvođena Viktorom Orbanom stigla je u Trampovu rezidenciju u petak pet sati popodne po lokalnom vremenu, a potom su održani jednočasovni razgovori sa Donaldom Trampom i njegovim saradnicima, prenosi mađarska agencija MTI.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading