DEČAK (11) UMRO ZBOG ONLAJN IZAZOVA: Roditelji ga poslali u posetu drugu, vratio se u kovčegu

Autor:

Svet

09.03.2024

07:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova tragična vest iz Ujedinjenog Kraljevstva je još jedan podsetnik na opasnost koju ovakvi onlajn izazovi predstavljaju po decu i tinejdžere širom sveta.

DEČAK (11) UMRO ZBOG ONLAJN IZAZOVA: Roditelji ga poslali u posetu drugu, vratio se u kovčegu

Foto: shutterstock

Porodica iz Ujedinjenog Kraljevstva je u žalosti nakon što je njihov 11-godišnji sin, Tomi-Li Grejsi Bilington, preminuo nakon što je pokušao da izvede opasan onlajn izazov poznat kao "hromiranje".

Ovaj izazov, takođe poznat kao puhanje, podrazumeva udisanje toksičnih hemikalija, često iz proizvoda za domaćinstvo, kako bi se izazvalo omamljenost. Upravo to je dovelo do srčanog zastoja i tragičnog kraja za malog dečaka dok je bio u poseti prijatelju u Lankasteru.


Opasnost od "hromiranja"

Nacionalni institut za zdravlje (NIH) upozorava da je hromiranje namerno udisanje isparljivih supstanci, što može izazvati ozbiljnu štetu centralnom nervnom sistemu i poremetiti normalne putanje psihološkog, emocionalnog i neurobiološkog razvoja. Ova tragična vest iz Ujedinjenog Kraljevstva je još jedan podsetnik na opasnost koju ovakvi onlajn izazovi predstavljaju po decu i tinejdžere širom sveta.

Tragični slučajevi iz Australije

Ova tragična vest iz Ujedinjenog Kraljevstva nije usamljen slučaj. U Australiji je takođe zabeleženo nekoliko smrtnih slučajeva povezanih sa "hromiranjem". Prošlog proleća, 8. razred učenice Esre Hejns iz Melburna preminula je nakon što je udahnula hemikalije iz limenke dezodoransa na zabavi sa prijateljima. Ovaj potresan događaj još jednom naglašava hitnost podizanja svesti o opasnostima ovakvih izazova i potrebu za edukacijom dece i roditelja o posledicama koje mogu imati.

Poziv na podizanje svesti

Porodice preminulih tinejdžera iz Ujedinjenog Kraljevstva i Australije izrazile su želju da njihove tragedije posluže kao upozorenje drugima. Izrazili su duboku tugu zbog gubitka svoje dece, ali istovremeno su istakli važnost podizanja svesti o ovim opasnim izazovima kako bi se spasili životi drugih tinejdžera. Njihov apel za podizanje svesti o ovim opasnostima trebao bi biti poziv na akciju za celokupnu zajednicu kako bi se sprečile slične tragedije u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading