DEČAK (5) UMRO OD UPALE KRAJNIKA - LEKARI GA POSLALI KUĆI: Stanje se pogoršalo, a onda je MEDICINSKA SESTRA ovo URADILA i sve zgrozila!

Autor: REPUBLIKA/M.OGNJENOVIĆ

Lifestyle

07.03.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mali dečak je preminuo u strašnim mukama.

DEČAK (5) UMRO OD UPALE KRAJNIKA - LEKARI GA POSLALI KUĆI: Stanje se pogoršalo, a onda je MEDICINSKA SESTRA ovo URADILA i sve zgrozila!

Foto: Shutterstock

Petogodišnji dečak Jusuf Nazir Muhamed, preminuo je nakon što mu je teška infekcija proširila na pluća, osam dana nakon što je poslat kući sa sumnjom na upalu krajnika.

Porodica tvrdi da Jusufu nije pružena adekvatna nega!

Dečak je bolovao od astme, a odveden je kod doktora opšte prakse kada se prvi put požalio na grlo. Tada su mu prepisani antibiotici, a kako mu se stanje pogoršalo, roditelji su ga odmah odveli u bolnicu. 

Nakon pregleda, Jusuf je otpušten sa jakom upalom krajnika.

 

 

18. novembra 2022. godine se stanje dramtično pogoršava te je hitno prevezen u bolnicu, gde je doživeo nekoliko srčanih zastoja gde je i preminuo. 

Najgore od svega je što je mali Jusif sa svojom porodicom čekao u čekaonici sa svim ostalim pacijentima, dok je umirao, iako to nisu znali. Videlo se da je dete izrazito loše, te su svi ljudi koji su bili tu dozivali medicinsku sestru par puta. 

- Posle nekoliko sati čekanja bilo je vrlo jasno da mu se stanje pogoršava i da je dahtao. Nisam mogao da verujem da se prema detetu i porodici može postupati na tako nehuman način - rekao je svedok koji je to veče bio prisutan .


Sekretar za zdravstvo je obećao da će zatražiti od izvršnog direktora NHS-a da ispita slučaj, dok je portparol Odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu izrazio saučešće porodici. Dr Jo Berhan, medicinski direktor Fondacije "Rotherham NHS", izrazio je duboko žaljenje zbog tragičnih okolnosti Jusufove smrti i naglasio da je bolnica u potpunosti sarađivala u nezavisnoj istrazi.

Nije mu bilo spasa 


U izveštaju objavljenom u oktobru 2023. zaključeno je da nije bilo ničega što bi moglo da se uradi drugačije da bi se spasio Jusufov život. 

Ipak, porodica i roditelji smatraju da je ova tragedija mogla da se izbegne da su medicinski radnici odreagovali na vreme kako je dosledno.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading