PALA U KOMU I UMRLA NAKON "OBIČNE" PREHLADE: Lekari joj prepisivali antibiotike da bi na kraju OVO otkrili, nije bilo spasa!

Autor: REPUBLIKA/M.OGNJENOVIĆ

Lifestyle

05.03.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Alisa se nedeljama osećala simptome prehlade, a onda je umrla.

PALA U KOMU I UMRLA NAKON "OBIČNE" PREHLADE: Lekari joj prepisivali antibiotike da bi na kraju OVO otkrili, nije bilo spasa!

Foto: Credit: Amelia Troughton-Smith / SWNS / SWNS / Profimedia

Amelia

Alisa Velan (34) je iznenada umrla samo nekoliko nedelja od kako je imala sve simptome prehlade. 

Lekari su joj prepisivali antibiotike, ali poboljšanja nije bilo!

Odjednom je osetila teški umor nakon čeka je hitno otišla kod doktora. Ono što niko tada nije očekivao jeste da joj je na kraju dijagnostikovana hemofagocitna limfohistiocitoza (HLH). 

To je imuno stanje opasno po život je uzrokovano nagomilavanjem belih krvnih zrnaca u organima kada imuni sistem ne radi kako treba. Okidač bolesti može biti bilo koja infekcija, pa čak i obična prehlada. 

Republika

Foto: Credit: Amelia Troughton-Smith / SWNS / SWNS / Profimedia

Porodica ne može da podnese gubitak Alise

Njeno stanje se sve više pogoršavalo, te je stavljena u komu. Lekari su nekon nedelju dana zakljičili da nema aktivnosti mozga, te je isključena sa aparata koji je održavao u životu, prenosi " The Sun"

Ovo stanje izaziva ozbiljnu upalo i oštećenje tkiva, kao što su jetra, slezina i koštana srž. 

Simptomi su:

  • Osip, 
  • groznica, 
  • otečena jetru, slezinu, limfne žlezde, 
  • anemija, 
  • modrice, 
  • pospanost..

Najgore je što se ova bolest (HLH) teško dijagnostikuje jer mnogi simptomi mogu oponašati tešku infekciju ili neka druga stanja. 

- Naš svet se srušio, mislim da se porodica nikada neće oporaviti od ovoga. Nije bilo nikakvog upozorenja, nikada nije bila bolesna. Otišla je bila kod doktora zbog "obične" prehlade, na kraju je umrla. Sve je ovo strašno - rekla je Ameli, njena sestra. 

Strašan gubitak se desio, a ovo stanje može pogoditi bilo koga od nas. Najgore je što sa ovom bolesti vi ste već u startu izgubili jer leka nema i sve je veoma prograsivno. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading