KRALJ ČARLS MORA NA IZNENADNI DALEKI PUT? Nacija zapanjena novom odlukom, evo šta se krije iza toga

Autor:

Svet

07.03.2024

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mediji daleke zemlje opširno pišu o njegovoj budućoj poseti

KRALJ ČARLS MORA NA IZNENADNI DALEKI PUT? Nacija zapanjena novom odlukom, evo šta se krije iza toga

Foto: AP Aaron Chown

Kralj Čarls III otkrio je da će u toku ove godine morati da otputuje u Australiju.

Iako ni godinu dana nije prošlo otkako je u maju 2023. došao na presto, kralj Čarls bio je primoran da u januaru ove godine naciji saopšti da boluje od raka.

Umesto da vodi računa o naciji, kralj se okrenuo tada sopstvenom zdravlju i krenuo je sa hemoterapijama ostavljajući sinu, princu Vilijamu da ga menja kad god to može.

Iako mu je dijagnostikovan kancer i podvrgnut je terapijama, kralj Čarls se priprema za dugo putovanje u zemlju koja će ga dočekati raširenih ruku. On će uskoro napustiti Britaniju da otputuje na važan sastanak, piše Tportal.hr.

Kako se sada čini, 75-godišnji kralj bi ove godine mogao otputovati u Australiju, a australijski premijer Entoni Albaneze je u nedavnoj izjavi rekao da se on i njegova zemlja pripremaju za moguću posetu kralja Australiji.

"Kralj je pokazao saosećanje za Australijance pogođene nedavnim prirodnim katastrofama, kao što su Australijanci pokazali saosećanje i podršku kralju nakon njegove dijagnoze raka", rekao je Albaneze stranim medijima i dodao da su članovi kraljevske porodice uvek dobrodošli u Australiju.

Iako je kralj odložio većinu svojih kraljevskih dužnosti, viđen je samo nekoliko puta od objave o svom lošem zdravstvenom stanju, na nedeljnoj crkvenoj službi i na sastanku sa britanskim premijerom Rišijem Sunakom, kojeg je ugostio u Bakingemskoj palati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading