GENOCID! Predsednik države žestoko udario na Izrael

Autor:

Svet

25.02.2024

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je prošle nedelje uporedio izraelsko delovanje sa holokaustom došlo je do žestoke reakcije sa izraelske strane

GENOCID! Predsednik države žestoko udario na Izrael

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Brazila Luiz Inacio Lula da Silva ponovio je svoju poruku da Izrael vrši genocid u Gazi.

Nakon što je prošle nedelje uporedio izraelsko delovanje sa holokaustom došlo je do žestoke reakcije sa izraelske strane.

Ni tada se Lula nije pokolebao već je još jednom javno rekao šta misli o postupcima Izraela u Gazi.

"Kao što sam rekao kad sam bio u zatvoru da neću prihvatiti nagodbu da izađem iz zatvora i da svoju slobodu neću menjati za svoje dostojanstvo, kažem: neću svoje dostojanstvo menjati za laž", napisao je Silva na platformi X.

 

 

Lula je istakao da se zalaže za stvaranje slobodne i suverene palestinske države.

"Neka ova palestinska država živi u skladu s državom Izrael. Ono što izraelska vlada radi nije rat, to je genocid. Deca i žene se ubijaju. Ne pokušavajte tumačiti intervju koji sam dao. Pročitajte intervju i prestanite me osuđivati ​​na temelju govora premijera Izraela", poručio je oštro brazilski predsednik.

Kao odgovor na Luline prve komentare prošle nedelje, Izrael ga je proglasio personom non grata, pozvao brazilskog ambasadora i zatražio izvinjenje.

Lula je indirektno preko posrednika poručio da ga ni najmanje ne interesuje da li je sada dobrodošao u Izrael ili ne, jer će se, kako je rekao, uvek zalagati za istinu.

Osim Lule, i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan od početka rata u Gazi otvoreno stoji uz Palestinu smatrajući da je Izrael odavno prešao sve granice masakrirajući stanovništvo Gaze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading