PRESEO IM NJEN DOLAZAK: Nemica došla u posetu Izraelu i jednom rečenicom im pokazala šta NE SMEJU NIKAKO da urade

Autor:

Svet

14.02.2024

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka spoljnih poslova Analena Berbok imala je u Tel Avivu samo jedan cilj

PRESEO IM NJEN DOLAZAK: Nemica došla u posetu Izraelu i jednom rečenicom im pokazala šta NE SMEJU NIKAKO da urade

Foto: Printskrin/Tviter/@JMaxBlank

Izraelci su s osmesima na licu dočekali nemačku ministarku spoljnih poslova Analenu Berbok ali već posle nekoliko sati većina njih poželela je da ona nije ni dolazila u posetu.

Berbok je naime, upozorila Izrael i vladu Banjamina Netanjahua da se ne igraju sa humanitarnom katastrofom koja će se sigurno dogoditi u gradu Rafi ako ga budu napali.

Analena Berbok pozvala je izraelsku vladu da odustane od kopnene ofanzive jer time rizikuje i ulazak Egipta u rat a to bi već značilo nešto mnogo, mnogo gore od svega dosad.

"U Rafi živi 1,3 miliona ljudi u vrlo skučenom prostoru pod najstrašnijim uslovima. Ofanziva izraelske vojske na Rafu potpuno bi ugrozila humanitarnu situaciju", rekla je Berbok.

Ona je istaknula da ljudima u Rafi treba prekid vatre i više humanitarne pomoći.

"Gaza je na rubu kolapsa. Mnogi ljudi sledili su izraelske naredbe o evakuaciji i pobegli iz borbenih zona u severnoj Gazi često samo s decom u naručju i odećom na sebi", rekla je Berbok.

Nemačka ministarka trebalo bi da se sastane sa svojim kolegom, šefom diplomatije Israelom Kacom i sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom.

Jedan od glavnih razloga posete Analene Berbok Izraelu je i pokušaj da se ubedi Benjamin Netanjahu da pristane na primirje sa Hamasom pod uslovima i u tri faze, kako su se obe strane dogovarale u Kataru sa čelnicima te države ali i Egipta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading