UKRAJINA PREDALA ''TVRĐAVU''! Ovo su bili poslednji momenti bitke za Avdijevku: Dron snimio VELIKO RAZARANJE, ruske zastave NA SVE STRANE! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

17.02.2024

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U petak, 16. februara, ruske snage su zauzele kontrolu nad gradom Avdejevkom na jugoistoku Ukrajine. Ovaj dramatičan preokret usledio je nakon naredbe novog glavnokomandujućeg Kijeva da ukrajinske trupe napuste grad, okončavajući tako mesece teških borbi na frontu.

UKRAJINA PREDALA ''TVRĐAVU''! Ovo su bili poslednji momenti bitke za Avdijevku: Dron snimio VELIKO RAZARANJE, ruske zastave NA SVE STRANE! (FOTO/VIDEO)

Foto: Printscreen/https://t.me/RVvoenkor/62248

Na Telegram kanalima ruskih vojnih posmatrača, objavljeni su snimci koji prikazuju poslednje trenutke bitke za Avdijevku, neki od njih su zabeleženi dronovima.

"Valija" brigada podigla je rusku zastavu nad industrijskom zonom Avdejevke, koju je neprijatelj pretvorio u tvrđavu. Sibirski ratnici 41. armije Centralnog vojnog okruga istakli su zastavu Rusije iznad teško utvrđenog odbrambenog centra neprijatelja, kako je objavljeno na Telegram kanalu Operacija Z.

Neki izveštaji tvrde i da je značajan broj pripadnika ukrajinske vojske zarobljen. Ukrajinska vojska potvrdila je da se povlačenje odvijalo uz teške borbe i gubitke.

Komandant ukrajinske jugoistočne vojne zone, Oleksandar Tarnavski, izjavio je na svom Telegram kanalu da su se ukrajinske jedinice povukle uz male gubitke, naglasivši da je prioritet spašavanje života vojnika u teškoj situaciji na bojnom polju.

Oleksandar Tarnavski opisao je Avdijevku kao "žarišnu tačku na liniji fronta dugoj oko 1.000 kilometara", gde neprijatelj izvodi masivne artiljerijske udare i neprestano sprovodi simultane napade iz različitih pravaca. Tarnavski je potvrdio napore ruskih snaga da "zbrišu grad sa lica zemlje".

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da se povlačenje vojske iz Avdijevke odvijalo s ciljem spašavanja života Ukrajinaca u teškim okolnostima na bojištu.

Ova dramatična situacija dodatno naglašava ozbiljnost situacije na jugoistoku Ukrajine i postavlja pitanje budućnosti u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading