''SITUACIJA NA RATIŠTU LOŠA, NEMA ORUŽJA, ALI...'' Glavni ukrajinski obaveštajac priznao: Rusija ima nadmoć u artiljeriji i drugom naoružanju

Autor:

Svet

16.02.2024

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Načelnik Glavne obaveštajne uprave ukrajinskog Ministarstva odbrane, Kiril Budanov, izneo je svoje viđenje trenutne vojne situacije u Ukrajini.

''SITUACIJA NA RATIŠTU LOŠA, NEMA ORUŽJA, ALI...'' Glavni ukrajinski obaveštajac priznao: Rusija ima nadmoć u artiljeriji i drugom naoružanju

Foto: Printsreen

U intervjuu za francuski Liberation, Budanov je naglasio da i pored izazova s kojima se vojska suočava, trenutna situacija nije dosegla kritični nivo.

Budanov je istakao da postoji značajan nedostatak granata, ali je naglasio da za to postoje objektivni razlozi. Prema njegovim rečima, Ukrajina već dve godine vodi rat visokog intenziteta, što je dovelo do povećane potrebe za vojnom opremom i resursima.

Iako je situacija označena kao loša, načelnik Glavne obaveštajne uprave ističe da postoji napor da se reše izazovi s kojima se suočavaju ukrajinske oružane snage.

Budanov je dodao da ukrajinska industrija i podrška Zapada imaju ograničeno vreme da zadovolje sve potrebe vojske.

- Loše (situacija na frontu), ali nije kritično. Zaista, nema dovoljno granata, a za to postoje objektivni razlozi. Imamo dve godine rata visokog intenziteta - rekao je ukrajinski obaveštajac.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski ranije je upozorio na kritičnu prednost Oružanih snaga Rusije u zoni specijalnih operacija. Budanov je priznao da Rusija ima nadmoć u određenim aspektima, posebno u oblasti artiljerije i drugog naoružanja.

Situacija na ukrajinskom frontu, iako teška, ostaje pod kontrolom prema rečima načelnika Budanova, dok zemlja nastavlja da se suočava s izazovima visokog intenziteta u ratu koji traje već dve godine, prenosi RIA Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading