DRAMA NA BELORUSKO-UKRAJINSKOJ GRANICI: Uveden režim kontraterorističke operacije, oglasio se Lukašenko i pomenuo jednu NATO članicu

Autor:

Svet

16.02.2024

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lukašenko je rekao i da beloruska opozicija vodi pregovore na Zapadu o pripajanju republici zapadnih teritorija Rusije.

DRAMA NA BELORUSKO-UKRAJINSKOJ GRANICI: Uveden režim kontraterorističke operacije, oglasio se Lukašenko i pomenuo jednu NATO članicu

Foto: Tanjug-AP

Na belorusko-ukrajinskoj granici privedena je grupa diverzanata koji su prebacivali eksploziv za napade na teritoriji Rusije i Belorusije, rekao je beloruski predsednik, Aleksandar Lukašenko.

- Samo danas smo priveli nekoliko diverzanata na ukrajinskoj granici. Uz pomoć dronova, nekoliko ukrajinskih državljana je preko blata prešlo našu granicu i prebacili eksploziv za potrebe diverzija, pre svega na teritoriji Rusije i Belorusije - rekao je on.

Kako je naveo, završena je kontrateroristička operacija, a među privedenima na zapadu zemlje ima i Belorusa.

On je dodao da se ovakve stvari dešavaju dva, tri puta nedeljno.

- Možemo li da budemo mirni? Ne možemo. I nama i meni kao predsedniku i vlasti, veoma je važna podrška i jedinstvo svih nas i našeg naroda - zaključio je Lukašenko.

Podsetimo, juče je Leljčickom rejonu Gomeljske oblasti bio uveden režim KTO. Oblast je na granici sa Ukrajinom. Mediji su potom javili da se u toj oblasti održavaju vežbe.

Lukašenko je rekao i da beloruska opozicija vodi pregovore na Zapadu o pripajanju republici zapadnih teritorija Rusije u slučaju neuspeha specijalne vojne operacije u Ukrajini.

- Poljska polaže pravo na zapadne delove Belorusije a u slučaju poraza Rusije, Belorusiji će pripojiti neke zapadne delove Rusije. Drugim rečima, nama bi pridodali nešto od Smolenske, Brjanske, možda i Pskovske oblasti. A zapadnu Belorusiju moramo (do Minska je granica bila) da damo Poljskoj. Mo može da se složi s tim? Neko i može, ali ja nikao - naveo je on.

Kako je istakao, Belorusija ne pretenduje ni na Vilnjus, ni na ruske ni na ukrajinske ili bilo čije druge teritorije.

- Dovoljno nam je ono što smo istorijski dobili. To su naše beloruske zemlje. Borićemo se do kraja za njih - zaključio je Lukašenko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading