SAD JE GOTOVO! Ukrajinska vojska najavila povlačenje iz Avdejevke - stravični gubici ih naterali da napuste položaje!

Autor:

Svet

15.02.2024

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinska komanda je donela odluku o delimičnom povlačenju svojih trupa iz Avdejevke, prepoznajući ozbiljne pretnje od stradanja njihovog garnizona.

SAD JE GOTOVO! Ukrajinska vojska najavila povlačenje iz Avdejevke - stravični gubici ih naterali da napuste položaje!

Foto: Printscreen X @MyLordBebo

Barem je Dmitrij Lihovi, predstavnik Odbrambenih snaga Tavrijskog pravca Oružanih snaga Ukrajine, zvanično je najavio ovu odluku, povezujući je sa problemima evakuacije ranjenika i snabdevanja municijom zbog logističkih problema.

Lihovi je istakao da je ova odluka doneta u cilju poboljšanja položaja trupa, naglašavajući nemogućnost izvršenja misije držanja Avdejevke u trenutnoj situaciji.

On je takođe spomenuo da je aktivirana neka "dodatna logistička arterija," mada nije potpuno jasno o kojem se putu radi, s obzirom da su svi putevi do Avdijevke pod stalnom artiljerijskom vatrom ruske vojske.

Ranije je načelnik službe veze ukrajinske 110. mehanizovane brigade, general-koronet Mark Bezručko, koji se nalazi u Avdejevki, najavio dolazak pojačanja koje je nazvao "moćnom silom." Ipak, i pored ovih pojačanja, Oružane snage Ukrajine su suočene sa teškoćama u izvršenju svoje misije u gradu.

Prema nekim informacijama, pojačanja koja su stigla verovatno potiču od 3. jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine. Ova brigada, nakon dolaska, pokušala je napad na ruske položaje, ali je suočena s neuspehom, uz ozbiljne gubitke među ukrajinskim vojnicima koji su se morali povući.

Delimično povlačenje ukrajinskih trupa iz Avdejevke se smatra pozitivnim korakom, posebno za stanovnike Donjecka, jer je ovo područje bilo redovno gađano civilnim ciljevima, uzrokujući veliki broj žrtava među civilnim stanovništvom.

Ova odluka ukazuje na svestranu težnju ka smanjenju sukoba i zaštiti civila u ovoj kriznoj situaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading