OTKRIĆE KOJE LEDI KRV: Kao pratnja elitnim ruskim marincima 155. brigade su snajperisti - ''skidaju'' ratne drugove koji se povlače! (VIDEO)

Autor:

Svet

15.02.2024

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrlo verovatno najnesrećnija formacija na ukrajinskom frontu je 155. mornarička brigada vojske Rusije.

OTKRIĆE KOJE LEDI KRV: Kao pratnja elitnim ruskim marincima 155. brigade su snajperisti - ''skidaju'' ratne drugove koji se povlače! (VIDEO)

Foto: mil.ru

Nekoliko puta dobila je naredbe za direktne napade na utvrđene ukrajinske pozicije i pretrpela ogromne gubitke zbog kojih je Kremlj bio prisiljen da je nekoliko puta obnovi iz temelja i to više puta, piše Forbs.

Prvi put se to dogodilo u martu 2022. godine, kada je brigada od 3.000 vojnika izgubila 20 odsto ljudstva u borbama oko Černihiva na severu Ukrajine. Osam meseci kasnije, u novembru, obnovljena brigada gubila je gotovo stotinu ljudi dnevno u četvorodnevnom napadu na ukrajinski garnizon u Pavlivki na jugu Ukrajine.

Tri meseca potom krenula je na sever kako bi napala Ukrajince u Vuhledaru: u nekoliko navrata je i borbenim vozilima krenula prema gradu i svaki put su je zaustavile ukrajinske mine, artiljerija, dronovi i protivtenkovski projektili.

I svaki put je morala da se povuče, ostavljajući iza sebe tela i vozila, prenosi Index.hr.

Kada su ovog meseca vojnici ove brigade napokon uspeli da zauzmu nekoliko blokova jednog drugog ukrajinskog uporišta, bilo je to zato jer im snajperisti vlastite vojske nisu dali drugog izbora nego da krenu napred.

Pavlivka je pala prošle godine, Vuhledar nije još uvek.

Kada se 155. brigada potpuno istrošila, Kremlj ju je obnovio - opet - i poslao 16 kilometara severnije. Sada pokušavaju da osvoje još jedno ukrajinsko uporište: naselje Novomikhailovku, koje brani 116. teritorijalna brigada i 79. vazdušno-jurišna brigada.

U videu koji je preveo @wartranslated, marinci se žale da su postali "meso" u ruskim pešadijskim napadima.

- Napadi na ukrajinski garnizon u Novomikhailovki su jednosmerna karta - prigovaraju marinci.

Ulazeći u naselje glavnim putem s istoka, 155. brigada je upala u minska polja i zone koje nadleću dronovi. Samo ovog meseca izgubili su nekoliko desetina tenkova, borbenih vozila BMP i oklopnih traktora, kao i mnogo vojnika. U jednom napadu učestvovale su tri grupe, od kojih je svaka imala najmanje desetak pešadinaca - samo trojica su preživela.

Nije organizovana evakuacija za ranjene - tvrde marinci.

155. brigada je osvojila nekoliko blokova na istočnom kraju naselja, oko 10 odsto ukupne površine Novomikhailovke. Marinci su išli napred jer nisu imali drugog izbora: takozvana “jedinica za blokiranje”, sa snajperistima, išla je za njima tokom poslednjih napada i imala narednu da puca u ruske vojnike koje se povlače!

Ne vide nas kao ljudska bića. Želimo da ovo stane - kažu marinci.

Međutim, brigada je bila obnavljana od nule već više puta, tako da nije izgledno da će se ovaj put nešto promeniti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading