POLA UKRAJINE ZASUTO RAKETAMA! Rusi nemilosrdni, narod ne sme da izađe iz skloništa (VIDEO)

Autor:

Svet

15.02.2024

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vazdušne uzbune širom zemlje, narod u skloništima

POLA UKRAJINE ZASUTO RAKETAMA! Rusi nemilosrdni, narod ne sme da izađe iz skloništa (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP/Ukrainian Emergency Service via AP

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko saopštio je jutros da je i u prestonici Ukrajine, ali koliko on zna u još nekoliko gradova na snazi vazdušna uzbuna zbog velikog broja raketnih udara Rusije.

Na udaru su se našli prestonica Kijev i više regiona u kojima je bilo žrtava i razaranja, saopštile su ukrajinske vlasti.

Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine javilo je da je nekoliko aviona Tu-95MS poletelo sa aerodroma Olenja u Murmanskoj oblasti Ruske Federacije.

 

 

Saopšteno je i da je ukrajinska PVO delovala u Kijevu i regionu, Lavovskoj, Hmeljnickoj, Zaporoškoj i Dnjepropetrovskoj oblasti.

Ukrajinska protivvazdušna odbrana jutros je odbijala ruske raketne napade na prestonicu Kijev, rekao je gradonačelnik Vitalij Kličko i pozvao je stanovnike da ostanu u skloništima.

Saopšteno je i da su snage PVO uništile sve neprijateljske ciljeve koji su se kretali ka Kijevu, prenosi Unian.

Tri osobe su povređene u Lavovu u ruskom raketnom napadu, a 16 stambenih zgrada i automobili u blizini su oštećeni, saopštio je šef Lavovske regionalne državne uprave Maksim Kozickij.

Prema njegovim rečima, "zabeležen je pogodak u infrastrukturni objekat u Lavovu, požar je u toku", prenosi Ukrinform.

U oblasti Hmeljnicki, kao posledica ruskog raketnog napada, oštećeni su civilni objekti.

"Jutros je neprijatelj ponovo izvršio masovni napad na Ukrajinu. U oblasti Hmeljnickog ima oštećenja na civilnim objektima“, saopštili su iz regionalne državne administracije Hmeljnickog.

Ukrajinske vlasti u Zaporožju takođe su izvestile o ruskom napadu u kome su četiri osobe povređene i pričinjena materijalna šteta.

Prema izveštajima ukrajinskih vlastiruske trupe su jutros napale objekte civilne infrastrukture u Dnjepropetrovskoj oblasti i u Poltavskoj oblasti, gde je pogođeno skladište i izbio požar.

"Neprijatelj je noćas napao Poltavsku oblast. Pogođeno je skladište u Mirgorodskom okrugu. To je izazvalo požar na površini od 100 kvadratnih metara. Na sreću, nije bilo žrtava i štete", rekao je načelnik Poltavske vojne oblasti Filip Pronin.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading