PAKAO NA ZEMLJI TRAJAO DVA SATA! Putin OVIM moćnim oružjem gradove pretvara u PEPEO!

Autor:

Svet

11.02.2024

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzbuna iz vazduha u glavnom gradu trajala je skoro dva sata, a šef kijevske vojne administracije, Sergej Popko, istakao je da su svi dronovi oboreni iznad Kijeva.

PAKAO NA ZEMLJI TRAJAO DVA SATA! Putin OVIM moćnim oružjem gradove pretvara u PEPEO!

Foto: Shutterstock, Tanjug/ap

U noćašnjim napadima dronovima na Kijev i jug Ukrajine, došlo je do oštećenja gasovoda i stambenih objekata u luci Nikolajev. Ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo je saopštilo da su uništili 40 od 45 ruskih bespilotnih letelica tipa Šahed, što predstavlja značajan uspeh u odbrani zemlje.

Reakcija kijevske vojne administracije

Uzbuna iz vazduha u glavnom gradu trajala je skoro dva sata, a šef kijevske vojne administracije, Sergej Popko, istakao je da su svi dronovi oboreni iznad Kijeva, te da nije bilo žrtava niti značajnih razaranja u širem gradskom području. Ovo predstavlja važan momenat u odbrani grada od napada, prenosi Rojters.

Napadi na jugu Ukrajine

Južna vojna komanda Ukrajine je takođe imala uspeha u suočavanju sa napadima, oborivši 26 ruskih dronova tipa Šahed, uglavnom iznad Nikolajevske oblasti nadomak Crnog mora. Ipak, najmanje jedna osoba je povređena tokom ovih napada, a prioritet za neprijatelja je bio priobalni pojas, infrastruktura i objekti agroindustrijskog kompleksa.

Oštećenja i posledice napada

Ostaci oborenih dronova i eksplozije oborenih bespilotnih letelica oštetili su stambene zgrade i gasovod u Nikolajevu, dok su četiri drona oborena iznad crnomorske luke Odesa. Ovo ukazuje na ozbiljnost napada i potencijalne opasnosti po civilno stanovništvo.

Ukrajinska vojska je uspela da se efikasno suprotstavi napadima dronovima, ali ovi događaji jasno pokazuju ozbiljnost situacije u zemlji i potrebu za nastavkom odbrane od spoljnih pretnji.

(Rojters)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading