KROZ MOČVARU DO AVDEJEVKE: Ruske snage odsekle ''koridor života'' - Ukrajincima jedini put do grada kroz kaljugu koja guta sve iznad sebe! (VIDEO)

Autor:

Svet

14.02.2024

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija u Avdijevki, gradu na istoku Ukrajine, postaje sve teža, što priznaje i sama ukrajinska vojska.

KROZ MOČVARU  DO AVDEJEVKE: Ruske snage odsekle ''koridor života'' - Ukrajincima jedini put do grada kroz kaljugu koja guta sve iznad sebe! (VIDEO)

Foto: Twitter

Vojnici Oružanih snaga Ukrajine se na društvenim mrežama žale da do Avdejevke sada mogu stići samo pešice, noseći svu opremu sa sobom.

Prema rečima vojnika, put do Avdejevke je veoma težak, sa dubokim blatom i često prelazi preko močvara. Trenutno je toplije vreme, što uzrokuje da su svi pešački putevi prekriveni neprohodnim blatom, a ne treba zaboraviti ni polja.

Ova situacija je nastala zbog toga što su ruske trupe, koje su napadale Avdejevku, preuzele kontrolu nad svim putevima duž kojih su ukrajinske snage snabdevane zalihama. Sada su akcije kao što su snabdevanje municijom, hranom i evakuacija ranjenika izuzetno otežane.

Novi glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, general-pukovnik Oleksandr Sirski, je prepoznao tešku situaciju u Avdejevki.

U takvim uslovima, ukrajinskoj vojsci će biti veoma teško da dugo izdrži na ovom području. Međutim, organizovano povlačenje iz grada bi dovelo do velikih gubitaka, jer bi kolone vojnika i vojne opreme bile napadnute od strane ruskih snaga, prenosi TV Front.

Prognoza bivšeg glavnokomandujućeg ukrajinske vojske, generala Valerija Zalužnog, da će Oružane snage Ukrajine biti primorane da predaju Avdejevku u februaru-martu 2024. godine, izgleda da se polako ostvaruje.

Situacija u Avdejevki sve kritičnija

Podsetimo, situacija u Avdejevki postaje sve kritičnija iz sata u sat, dok se Oružane snage Ukrajine suočavaju sa ozbiljnim izazovima. Prema informacijama ukrajinskog vojnog Telegram kanala DeepState, ruske snage su presekle glavni put koji povezuje južni deo grada sa koksarom i dalje ka naseljima na zapadu.

Industrijska avenija, koju su ruske trupe uspele da preseku, predstavlja glavnu arteriju kojom se snabdeva garnizon Oružanih snaga Ukrajine u južnom delu grada. Ovaj put vodi do strateški važnih koksara na severu grada, a odatle dalje do Lastočkina i Orlovke.

Prema rečima drugog vojnog Telegram kanala, Ukraine Control Map, vreme je da se pretrpe gubici.

Došlo je vreme da pretrpimo gubitke i oslobodimo put ili da napustimo zonu borbenih dejstava - komentariše situaciju drugi vojni Telegram kanal Ukraine Control Map.

Sada Ukrajina ima na raspolaganju samo manje pogodne i stabilne puteve za snabdevanje duž polja zapadno od Avdejevke.

Ruske trupe, kako sugeriše mapa kanala DeepState, nalaze se otprilike na dva kilometra od jednog od poslednjih puteva koji se može koristiti za snabdevanje ukrajinskog garnizona.

Iako ruski vojni kanali tvrde da presecanje Industrijske avenije ne znači opkoljavanje ili poraz ukrajinskog garnizona, naglašavaju da će značajno otežati logistiku između podeljenih jedinica Oružanih snaga Ukrajine, dodatno pogoršavajući kritičnu situaciju za Kijev.

Ukrajina, s nezvaničnim podacima o oko 10.000 vojnika u gradu, suočava se sa izazovom, budući da su ruske snage četiri puta brojnije i bolje naoružane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading