CRNE PROGNOZE ZA ZELENSKOG: Ukrajinski predsednik upozoren na opasnost 21. maja, JEDAN čovek ključan za celu operaciju

Autor:

Svet

14.02.2024

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Ukrajini je ranije produženo vanredno stanje i opšta mobilizacija, te zbog toga neće biti održani predsednički izbori zakazani za proleće 2024. godine.

CRNE PROGNOZE ZA ZELENSKOG: Ukrajinski predsednik upozoren na opasnost 21. maja, JEDAN čovek ključan za celu operaciju

Foto: Tanjug/AP

Protivnici ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, nakon njegovog zvaničnog gubitka vlasti u noći 21. maja, aktivno će promovisati temu njegove nelegitimnosti, piše ukrajinsko izdanje Strana.ua, pozivajući se na izvore.

- Ako se situacija na frontu naglo pogorša, počnu socijalno-ekonomski problemi zbog prekida zapadne pomoći, korupcijski skandali se nastave, protivnici Zelenskog će sve to iskoristiti da oštro napadnu predsednika, a još više ako se Zalužni umeša u ovo - ističe se u publikaciji.

Foto: Profimedia

 

Napominje se da u političkim krugovima Ukrajine mnogi smatraju da će Zelenski postati nelegitimni predsednik u maju, pošto ukrajinski Ustav ne zabranjuje izbor šefa države tokom vanrednog stanja, navodi se u materijalu.

Zamenik Vrhovne rade Ukrajine Aleksandar Dubinski, koji se nalazi u pritvoru zbog sumnje za izdaju, rekao je u utorak da ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja i da se ne mogu produžiti.

U Ukrajini je ranije produženo vanredno stanje i opšta mobilizacija, te zbog toga neće biti održani predsednički izbori zakazani za proleće 2024. godine. Zelenski je izjavio da za izbore u Ukrajini sada "nije vreme". Prema njegovim rečima, ovo pitanje treba da se stavi na kraj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading