ŠTA IM JE TO NA LEĐIMA? Rusi snimljeni kako sa SPECIJALNIM RANCIMA napadaju Ukrajince! OVO je razlog zašto ih sada STALNO NOSE (VIDEO)

Autor:

Svet

15.02.2024

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski vojnici moraju da imaju ovo na leđima ako žele pobedu na frontu

ŠTA IM JE TO NA LEĐIMA? Rusi snimljeni kako sa SPECIJALNIM RANCIMA napadaju Ukrajince! OVO je razlog zašto ih sada STALNO NOSE (VIDEO)

Foto: youtube.com/forces news

Pripadnici ruske vojske usnimljeni su nekoliko puta u poslednje vreme kako na leđima nose specijalne rance, gotovo putničkog tipa.

Veliki deo sveta iznenadili su ovakvi prizori i svi su svesni da postoji sigurno jako dobar razlog zašto ih ponekad nose i na prvoj liniji fronta. Razlog je krajnje jednostavan.

Radi se o klasičnim detektorima (prigušivačima) ili lovcima na dronove, kako želite da rance nazovete.

Pretraga na RuNetu pokazala je da se slična prenosiva stanica za elektronsko ratovanje u ruksaku može kupiti u onlajn prodavnici ili na onlajn "buvljoj pijaci" za oko 500.000 rubalja (oko 5.000 evra).

Pojavljuju se različiti nazivi - ranac protiv dronova "Harpija", ranac - prigušivač dronova ili jednostavno "ranac".

Navodi se da takvi prenosivi sistemi za elektronsko ratovanje mogu da rade na 6-8 kanala, da ometaju neprijateljske bespilotne letelice na udaljenosti do jednog kilometra, trajanje baterije je od 1,5 do 2 sata a neograničeno je iz spoljnog izvora napajanja. 

U opisu proizvoda se navodi da je upotreba ranca bezbedna za operatera, proizvodi su u skladu sa ruskim normama GOST, a kvalitet je potvrđen odgovarajućim sertifikatom. Težina proizvoda dostiže 13 kilograma.

Čak je i predsednik Rusije Vladimir Putin priznao u jednom momentu rata da je iznenađen s kakvom preciznošću jedna vrsta ukrajinskih dronova pogađa njihove tenkove ili objekte.

"Naši poznati sistemi Pancir, Buk, S-300 ili S-400 rade besprekorno i, bez ikakvog preterivanja najbolji su na svetu. Ali ono na šta ranije nismo obraćali pažnju, misleći da je to beznačajno, ti mali dronovi koji lete, ispostavilo se da se radi o sredstvu koje nanosi veliku štetu", izjavio je Putin, naglašavajući da ruski vojno-industrijski kompleks mora da odgovori na novu vrstu pretnje koju predstavljaju ukrajinski FPV dronovi.

Ukrajinci prilično široko koriste ove jeftine bespilotne letelice za napad na ruska oklopna vozila, pa čak i osoblje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading