DRAMA KOD BAHMUTA: Rusi probili ukrajinski bedem, Zelenski zbog JOŠ JEDNOG problema neće moći da spava

Autor:

Svet

04.02.2024

19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinci nisu očekivali da će bedem kod Artemovska tako lako biti uzdrman

DRAMA KOD BAHMUTA: Rusi probili ukrajinski bedem, Zelenski zbog JOŠ JEDNOG problema neće moći da spava

Foto: Shuttestock

Rusi su tokom vikenda a naročito tokom popodnevnih sati danas uspeli da probiju odbranu Oružanih snaga Ukrajine kod Artemovska.

Prvo su u subotu zauzele južno krilo u oblasti Kleščejevke, a danas i kod Kurdjumovke. Ovo je izvestio šef pres centra grupe "Jug” Vadim Astafjev.

I na severnom krilu situacija se takođe razvija u Rusku korist, u rejonu Bogdanovke napredovale su i jedinice Oružanih snaga Rusije. Takođe postoji napredak u pravcu Georgijevke (pravac Marinke).

Ukrajinska vojska je pokušala da izvede kontranapad, ali bezuspešno.

Situacija na bojnom polju je kritična, jer ukrajinski vojnici nemaju dovoljno municije, izjavio je poslanik ukrajinske Vrhovne rade.


"Nećemo se predavati i tražimo alternativne načine da Ukrajinu snabdemo oružjem, konkretno jačanjem podrške EU… Preko američkih medija prenosimo da je kritična situacija na bojnom polju posledica nedostatka municije“, rekao je Černev za ukrajinsku televiziju.

Za to vreme, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski posetio je ukrajinske vojnike na jugoistočnom frontu u Zaporožju i uručio im medalje, saopštila je kancelarija Zelenskog.

Zelenski je istakao da je posetio vojnike na frontu da bi ih podržao i nagradio i da je pred njima težak zadatak da odbrane Ukrajinu.

U saopštenju se navodi da je Zelenski posetio položaje ukrajinske vojske u blizini sela Robotine koje se nalazi gotovo na liniji borbe, preneo je Rojters.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading