UKRAJINCI NE STAJU: Više od 120 napada na Belgorod u poslednja 24 časa! Evo kako su im Rusi UZVRATILI

Autor:

Svet

30.01.2024

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kontrolni punkt Nehotejevka napadnut je sa tri drona, a ispaljene su i dve artiljerijske granate, dok su u selu Oktjabrski krovovi dve privatne kuce oštecene u napadu drona kamikaze

UKRAJINCI NE STAJU: Više od 120 napada na Belgorod u poslednja 24 časa! Evo kako su im Rusi UZVRATILI

Foto: Tanjug/AP/HOGP

Više od 10 bespilotnih letelica ukrajinskih oružanih snaga napalo je Belgorodsku oblast u protekla 24 sata, pri čemu je više od 120 granata ispaljeno na gradove i sela u pograničnom regionu, izjavio je danas guverner Vjačeslav Gladkov na svom Telegram kanalu.

U dejstvima ukrajinskih oružanih snaga povređena je jedna žena, a ošteceno sedam kuca, tri automobila i bager, preneo je TASS.

U Belgorodskom okrugu ispaljeno je 14 artiljerijskih granata i 35 minobacačkih granata, žrtava i razaranja nije bilo, naveo je Gladkov.

Kontrolni punkt Nehotejevka napadnut je sa tri drona, a ispaljene su i dve artiljerijske granate, dok su u selu Oktjabrski krovovi dve privatne kuce oštecene u napadu drona kamikaze, napisao je on.

Ukrajinske snage su u ponedeljak granatirale periferiju sela Bogun-Gorodok, u valujskom opštinskom okrugu, na selo Dolgoje ispaljeno je 27 minobacačkih granata i četiri artiljerijske granate, naveo je Gladkov i istakao da nije bilo žrtava niti je pričinjena materijalna šteta.

U Volokonovskom okrugu ukrajinske oružane snage su napale selo Tišanka uz pomoc drona kamikaze, a od eksplozije je oštecen vod za snabdevanje gasom i jedan automobil, dok su u opštinskom okrugu Graivoronski ispaljene dve minobacačke granate na selo Mokraja Orlovka, napisao je Gladkov.

Tom prilikom jedna žena je zadobila posekotine od krhotina stakla po licu i rukama, pružena joj je medicinska pomoc na licu mesta, a hospitalizacija nije bila potrebna, dok su na dve kuće razbijeni prozori, fasade, ograde, a oštecen je i vod za dovod gasa, naveo je Gladkov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading