RUSI POSTAVILI 30 KILOMETARA DUG VOZ U UKRAJINI! Zelenski zbog ovog poteza neće moći da spava, a OVO je jedini razlog

Autor:

Svet

12.02.2024

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski izvor je izvijestio da su Rusi sastavili više od 2.100 teretnih vagona u voz dug 30 kilometara

RUSI POSTAVILI 30 KILOMETARA DUG VOZ U UKRAJINI! Zelenski zbog ovog poteza neće moći da spava, a OVO je jedini razlog

Foto: pixabay.com

Institut za proučavanje rata (ISW) u svojoj najnovijoj analizi stanja u Ukrajini tvrdi kako su ruske snage izgradile 30 kilometara dugu barijeru nazvanu "carski voz" u okupiranoj Donjeckoj oblasti.

Rusi su postavili barijeru kao odbrambenu liniju od budućih ukrajinskih napada. Satelitski snimci od 10. maja 2023. godine i od 6. i 10. februara ove godine pokazuju da su ruske snage tokom proteklih devet meseci postavile dugi niz vagona koji se proteže od Olenivke do Volnovahe. 

Ukrajinski izvor je izvijestio da su Rusi sastavili više od 2.100 teretnih vagona u voz dug 30 kilometara, prenosi Index.hr. 

Izvor je dodao kako je sastavljanje voza započelo u julu prošle godine. Železnička pruga između Olenivke i Volnovahe je na jednom svom delu udaljena oko šest kilometara od prve linije.

Rusi nisu slučajno odabrali ovaj deo pruge. On je bio do pre nekoliko meseci dosta neaktivan, pa su ruski vojnici rešili da baš tu postave najjači mogući bedem.

ISW upozorava kako se ne sme zanemariti mogućnost da će sastavljeni voz imati i neke druge namene, osim da posluži kao barijera.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski neće moći da spava zbog ove informacije jer su Ukrajinci baš tu rešili da početkom proleća pokrenu veliku ofanzivu kako bi vratili teritorije u svoj posed.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading