KOME KORISTI NJEGOVA SMRT? Poruka iz ruske Dume ZATRESLA svet: ONE su krive za smrt Navaljnog?

Autor:

Svet

16.02.2024

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzrok smrti se još utvrđuje, a Volodin je istakao da su za smrt Navaljnog odgovorni političari koji imaju koristi od njegovog odlaska.

KOME KORISTI NJEGOVA SMRT? Poruka iz ruske Dume ZATRESLA svet: ONE su krive za smrt Navaljnog?

Foto: Tanjug/AP

Predsednik ruske Dume Vjačeslav Volodin izneo je tvrdnje da su odgovorni za smrt opozicionog političara Alekseja Navaljnog upravo političari i šefovi neprijateljskih država SAD-a, NATO-a i lidera EU.

On je istakao da optužbe i izjave političara zvuče kao kopije, te da je neophodno postaviti pitanje kome koristi Navaljnovljeva smrt, prenosi Alo.rs.

Prema Volodinu, odgovorni su oni koji su uveli sankcije Rusiji, gube rat u Ukrajini, nemaju podršku sopstvenog stanovništva i žele da prigrabe resurse Rusije.

Reakcija na smrt Alekseja Navaljnog

Navaljni se osećao loše nakon šetnje i izgubio svest, nakon čega je neuspešno reanimiran, saopštila je Federalna kazneno-popravna služba Rusije. Uzrok smrti se još utvrđuje, a Volodin je istakao da su za smrt Navaljnog odgovorni političari koji imaju koristi od njegovog odlaska.

Aleksej Navaljni - oštar kritičar Kremlja

Aleksej Navaljni bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja i služio je kaznu zatvora od 30 godina pre nego što je preminuo. Njegova smrt izazvala je brojne reakcije širom sveta, a ruski zvaničnici su odmah optužili političare iz zapadnih zemalja za njen uzrok.


Ove tvrdnje izazivaju burne reakcije i podstiču međunarodnu debatu o odnosima između Rusije i Zapada, kao i o pravima opozicionih političara u Rusiji. Dok se istraga nastavlja, ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati i koje će posledice imati na političku scenu kako u Rusiji tako i u međunarodnoj zajednici.

(Alo)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading