ALEKSEJA NAVALJNOG UBIO POLARNI VUK! Evo KAKO JE PREMINUO glavni protivnik Vladimira Putina i šta je poslednji put rekao pred smrt!

Autor:

Svet

16.02.2024

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je podvrgnut svim neophodnim merama reanimacije koje nisu dale pozitivne rezultate, saopštila je Federalna privatna služba, prenosi Sputnjik internešnal

ALEKSEJA NAVALJNOG UBIO POLARNI VUK! Evo KAKO JE PREMINUO glavni protivnik Vladimira Putina i šta je poslednji put rekao pred smrt!

Foto: Tanjug/AP

Aleksej Navaljni, pritvoreni lider ruske opozicije iznenada je preminuo u najstrožije čuvanom zatvoru na Arktiku, poznatom pod nazivom "Polarni vuk".

Navaljni se posle šetnje osećao loše u zatvoru i izgubio je svest.

On je podvrgnut svim neophodnim merama reanimacije koje nisu dale pozitivne rezultate, saopštila je Federalna privatna služba, prenosi Sputnjik internešnal. 

Predsednik Rusije Vladimir Putin nije se oglasio ovim povodom.

"Polarni vuk" strogi je zatvor u koji je bio prebačen opozicioni ruski političar Aleksej Navaljni. Radi se o mestu u kojem se vremenski uslovi koriste kao instrument za mučenje.

"Zimi se zatvorenici na brzinu okupljaju u dvorištu u laganoj odeći", rekla je aktivistkinja za prava zatvorenika Olga Romanova, pozivajući se na svedočenje čovjeka koji je 2018. pušten iz "Polarnog vuka", formalno poznatog kao IK-3.

"Držani su u vrsti i nije im bilo dozvoljeno da sklapaju ruje ili da ih trljaju. Morali su da stoje 30 ili 40 minuta bez pomeranja na minus 45 stepeni Celzijusa. Ako se jedna osoba pomeri, cela grupa se poliva vodom", prenosi Radio Slobodna Evropa.

"U proleće, bilo je novo mučenje", dodala je.

"Komarci i mušice koje ujedaju. Ako bi pomerili ruku, polivaju vas vodom. Jednostavno bi celu grupu polili vodom iz šmrka".

Navaljni se u 2024. godini prvi i jedini put javno obratio putem video poziva otkako je premešten u arktičku kaznenu koloniju.

U razgovoru sa novinarima, delovalo je da je Navaljni dobro raspoložen.

Našalio se da još nije primio pisma za Božić zato što je "prilično daleko".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading