''ZAPAD BI POKAZAO SVOJE PRAVO LICE'' Putinove reči šokirile svet, u jedno je bio posebo razočaran: ''Nisam uživao!''

Autor:

Svet

15.02.2024

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin nije skrivao svoje razočaranje nakon nedavnog intervjua sa američkim novinarom Takerom Karlsonom, koji je izazvao snažnu buru širom sveta.

''ZAPAD BI POKAZAO SVOJE PRAVO LICE'' Putinove reči šokirile svet, u jedno je bio posebo razočaran:  ''Nisam uživao!''

Foto: printscreen/youtube.com/ Meet Kevin

U intervjuu objavljenom na Telegram kanalu Kremlja, Putin je izjavio da nije u potpunosti uživao u razgovoru, izražavajući svoje očekivanje da će Karlson postavljati agresivnija i teža pitanja.

- Bio sam spreman na agresivnija pitanja. Iskreno govoreći, nisam dobio puno zadovoljstvo u ovom intervjuu, ali on je striktno sledio svoj plan i ostvario ga je - rekao je Putin, dodajući da nije on taj koji treba ocenjivati sadržaj intervjua.

Putin je primetio da je Karlson pokušao nekoliko puta da ga prekine, ali je izrazio iznenađenje zbog strpljenja koje je novinar pokazao tokom dugih dijaloga, posebno onih vezanih za istoriju.

Nekoliko puta je pokušao da me prekine, ali se, iznenađujuće za jednog zapadnog novinara, pokazao strpljivim, slušao je moje duge dijaloge, posebno one vezane za istoriju. Nije mi dao povoda da radim ono što sam spreman da uradim - rekao je predsednik Rusije.

Povodom mogućih sankcija protiv Karlsona i njegovog hapšenja, Putin je izjavio da bi bilo tužno videti ga uhapšenog u SAD zbog intervjua, ali da zna u šta se upušta i istovremeno je istakao da je svestan rizika koji novinari preuzimaju.

- Sankcije protiv Takera Karlsona nakon njegove posete Rusiji pokazale bi pravo lice moderne liberalno-demokratske diktature u SAD - rekao je Putin.

- To bi bilo lepo. Tada bi pokazali svoje pravo lice - naglasio je ruski lider.

Rekordna gledanost na različitim platformama

 

Podsetimo, prema rečima glavne urednice medijske grupe Rosija Segodnaja, Margarite Simonjan, intervju predsednika Vladimira Putina sa američkim novinarom Takerom Karlsonom dobio je oko milijardu pregleda, što je nezapamćeno u istoriji novinarstva.

Simonjan je istakla da je samo na društvenoj mreži X (Tviter) i samo na engleskom jeziku, intervju imao 180 miliona pregleda, naglašavajući da je ovo postalo najupečatljiviji i najuspešniji intervju.

Menadžer medija je potvrdio da je ovo postao najupečatljiviji intervju, ističući da je samo na Takerovom sajtu i raznim platformama postavio dvočasovni intervju sa ruskim liderom, koji je dobio više od 170 miliona pregleda na društvenoj mreži X, i više od deset miliona pregleda na Jutjubu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading