TUGA DO NEBA: Nakon mesec dana borbe, preminula devojčica kojoj je majka oprala kosu otrovom zbog VAŠKI!

Autor:

Svet

14.02.2024

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim lekara iz ATI i Toksikologije uložio je neverovatne napore u borbi da preživi devojčica koja je otrovana organofosfatnom supstancom.

TUGA DO NEBA: Nakon mesec dana borbe, preminula devojčica kojoj je majka oprala kosu otrovom zbog VAŠKI!

Foto: shutterstock

 - Posle svih napora koje je uložio tim lekara iz ATI i Toksikologije, posle otprilike mesec dana hospitalizacije, devojčica otrovana organofosfatnom supstancom je umrla - rekla je Katalina Jonesku, portparol Dečje bolnice u Jašiju u Rumuniji

Nakon mesec dana hospitalizacije u Dečjoj bolnici u Jašiju u Rumuniji,  nažlost objavljena je jedna nesrećna vest - devojčica je preminula.  

Situacija se pogoršala do te mere da su se lekari spremali da proglase njen mozak mrtvim još 26. januara, kada je devojčica primljena na odeljenje za intenzivnu terapiju.

Na kraju, četvorogodišnje dete je izgubilo bitku za život u sredu 14. februara, prenosi Blic.

Podsetimo, uzbuna je zavladala u Rumuniji dok policija sprovodi istragu o trovanju tri devojčice, od kojih je jedna trenutno u kritičnom stanju.

Incident se dogodio nakon što su tri devojčice, starosti 12 i 13 godina, su u decembru 2023. primljene u bolnicu u Devi, pokazujući ozbiljne simptome trovanja, uključujući povraćanje i gubitak svesti.

Osmogodišnja devojčica je u kritičnom stanju i prebačena je u Temišvar, gde je intubirana i prikačena na mehaničku ventilaciju.

Poziv hitnoj pomoći stigao je oko pola sata iza ponoći, nakon što su devojčice počele da povraćaju i gube svest.

Prema nezvaničnim informacijama, devojčice su potopljene u sredstvo koje se koristi da se ovce očiste od parazita. Nije poznato da li su devojčice same uzele sredstvo, ili je neko namerno koristio sredstvo prilikom kupanja.

Policiju su pozvali lekari oko 2 sata, nakon što su devojčice pristigle na kliniku. Oni su javili da su devojčice otrovane nepoznatom supstancom, najverovatnije sredstvom za uništavanje parazita i vaški.

Prvi rezultati istrage ukazuju da su devojčice otrovane tokom pokušaja majki da ih oslobode vašaka. Naime, majke su koristile sredstvo za uništavanje parazita kod ovaca prilikom pranja devojčica.

Policija je reagovala nakon poziva iz bolnice oko 2 sata jutros, gde su tri devojčice dovele s jasnim znacima trovanja nepoznatom supstancom.

Izvor iz istrage otkrio je detalje o događaju, navodeći da su devojčice boravile u stanu u Oraštiju, gde su majke, u nameri da ih oslobode vašaka, primenile sredstvo za ovce direktno na njihove glave.

Protiv majki su podnete krivična prijava zbog nanošenja povreda maloletnom licu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading