PORODILJAMA GREŠKOM ZAMENJENE BEBE! Bizarna situacija u GAK-u: Majke shvatile šta se dogodilo tek kad su stigle kući, a OVO je bilo glavni krivac

Autor:

Svet

13.02.2024

23:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekari su brzo utvrdili da je došlo do propusta.

PORODILJAMA GREŠKOM ZAMENJENE BEBE! Bizarna situacija u GAK-u: Majke shvatile šta se dogodilo tek kad su stigle kući, a OVO je bilo glavni krivac

Foto: shutterstock

U ponedeljak u GAK u rumunskom gradu Ploešti dogodila se neverovatna situacija - greškom su ženama zamenjene bebe. Jedna od majki shvatila je da dete koje je donela kući nije njeno tek kad je stigla sa mužem. Situacija je postala jasna kada su shvatili da devojčica koju su doneli kući ne liči na njihovu ćerku, pa su se odmah vratili u bolnicu.

Lekari su brzo utvrdili da je došlo do propusta jer su dve bebe na odeljenju imale isto ime i prezime. Ova neobična situacija šokirala je roditelje i medicinsko osoblje, ali na sreću, sve se na kraju dobro završilo. Obe majke su otišle iz bolnice sa svojim pravim bebama, a rukovodstvo bolnice pokrenulo je internu istragu kako bi utvrdili okolnosti ovog incidenta, prenosi Blic.

Ovo izuzetno retko i neobično zbivanje ostavlja mnoga pitanja otvorena, a sigurno će izazvati pažnju javnosti i medicinske zajednice. Nadamo se da će istraga otkriti sve detalje ovog slučaja i da će se preduzeti mere kako bi se sprečile slične greške u budućnosti. Srećom, krajnji ishod ovog slučaja bio je pozitivan, ali je jasno da je potrebno preduzeti korake kako bi se osigurala sigurnost i tačnost u medicinskim ustanovama.

Ovaj događaj ukazuje na važnost pažljivog praćenja svakog koraka u procesu dodele beba roditeljima u bolnicama, kao i neophodnost stroge provere identiteta kako bi se izbegle ovakve nezamislive greške. Svi detalji ovog slučaja treba da budu pažljivo analizirani kako bi se osiguralo da slični incidenti ne ugroze sigurnost i dobrobit pacijenata u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading