POTRESAN POZIV HITNOJ POMOĆI: Pronađeno telo malene Hind koja je nestala u Gazi: ''Pucaju na nas! Tako sam uplašena, dođi po nas''

Autor:

Svet

10.02.2024

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle mesec dana potrage, Hind Radžab (6), nestala šestogodišnja devojčica pronađena je mrtva.

POTRESAN POZIV HITNOJ POMOĆI: Pronađeno telo malene Hind koja je nestala u Gazi: ''Pucaju na nas! Tako sam uplašena, dođi po nas''

Foto: Crveni križ/Printscreen

Hind Radžab, šestogodišnja devojčica koja je nestala u Gazi prošlog meseca, pronađena je mrtva. Sa njom su pronađena dva medicinska tehničara koji su pokušali da joj spasu život i nekoliko njenih rođaka koje je zadesila ista sudbina.

Naime, devojčica je pokušala da pobegne iz grada sa tetkom, ujakom i tri rođaka, piše Si-En-En (CNN). Međutim, dok su bili u automobilu, naišli su na izraelske tenkove koji su otvorili vatru.

Pronađeni su audio snimci razgovora između šestogodišnje devojčice i operatera hitne pomoći, što sugeriše da je devojčica jedina preživela pucnjavu, skrivajući se među telima svojih rođaka.

Poziv u pomoć njenog petnaestogodišnjeg rođaka Lajana Hamadea prekinuli su novi pucnji.

- Pucaju na nas. Tenk je odmah pored mene. U kolima smo, tenk je odmah pored nas - vikala je kada su se začuli pucnji.

Tada se Hind javio na telefon, moleći hitne službe za pomoć.

- Dođi po mene. Hoćeš li doći po mene? Tako sam uplašena, molim te, dođi! - zavapila je. Nakon toga je poziv prekinut.

Dim se širi nakon izraelskih vazdušnih napada na Gazu.

Medicinski tehničari palestinskog Crvenog polumeseca uspeli su u subotu da stignu do tog područja, koje je do tada bilo zatvoreno kao aktivna borbena zona. Našli su crni automobil u kojem su putovali devojka i njena porodica sa razbijenim vetrobranom i rupama od metaka na bokovima.

Prema izveštaju medicinskog tehničara, u automobilu je pronađeno šest tela, među kojima je i Hind Radžab, svi sa povredama iz vatrenog oružja i granatama. Nekoliko metara dalje pronađeno je još jedno vozilo koje je potpuno izgorelo, a Crveni polumesec tvrdi da je to vozilo hitne pomoći koje je poslato po devojčicu.

Jusuf al-Zeino i Ahmed al-Madhun su doktori koji su ubijeni pokušavajući da dođu do Hind Radžaba. Crveni polumesec optužio je Izrael da je namerno gađao vozilo hitne pomoći kada je ono stiglo na lice mesta, prenosi Večernji list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading