STRAVA I UŽAS U RUMUNIJI! Decu potopili u sredstvo za čišćenje ovaca od parazita, jedna devojčica kritično: Šokantno ko su glavni osumnjičeni!

Autor:

Svet

24.12.2023

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri devojčice su noćas primljene u bolnicu u Devi zbog sumnje da su otrovane preparatom za uništavanje parazita kod ovaca. Jedna (8) je u kritičnom stanju.

STRAVA I UŽAS U RUMUNIJI! Decu potopili u sredstvo za čišćenje ovaca od parazita, jedna devojčica kritično: Šokantno ko su glavni osumnjičeni!

Foto: shutterstock

Uzbuna je zavladala u Rumuniji dok policija sprovodi istragu o trovanju tri devojčice, od kojih je jedna trenutno u kritičnom stanju.

Incident se dogodio nakon što su tri devojčice, starosti 12 i 13 godina, noćas primljene u bolnicu u Devi, pokazujući ozbiljne simptome trovanja, uključujući povraćanje i gubitak svesti.

Osmogodišnja devojčica zbog ozbiljnosti stanja prebačena u Temišvar

Osmogodišnja devojčica je u kritičnom stanju i prebačena je u Temišvar, gde je intubirana i prikačena na mehaničku ventilaciju.

Poziv hitnoj pomoći stigao je oko pola sata iza ponoći, nakon što su devojčice počele da povraćaju i gube svest.

Prema nezvaničnim informacijama, devojčice su potopljene u sredstvo koje se koristi da se ovce očiste od parazita. Nije poznato da li su devojčice same uzele sredstvo, ili je neko namerno koristio sredstvo prilikom kupanja.

Policiju su pozvali lekari oko 2 sata, nakon što su devojčice pristigle na kliniku. Oni su javili da su devojčice otrovane nepoznatom supstancom, najverovatnije sredstvom za uništavanje parazita i vaški.

Rezultati istrage - devojčice otrovane sredstvom za uništavanje parazita kod ovaca 

Prvi rezultati istrage ukazuju da su devojčice otrovane tokom pokušaja majki da ih oslobode vašaka. Naime, majke su koristile sredstvo za uništavanje parazita kod ovaca prilikom pranja devojčica.

Policija je reagovala nakon poziva iz bolnice oko 2 sata jutros, gde su tri devojčice dovele s jasnim znacima trovanja nepoznatom supstancom.

Izvor iz istrage otkrio je detalje o događaju, navodeći da su devojčice boravile u stanu u Oraštiju, gde su majke, u nameri da ih oslobode vašaka, primenile sredstvo za ovce direktno na njihove glave.

Protiv majki će biti podneta krivična prijava zbog nanošenja povreda maloletnom licu.

Ova tragična situacija naglašava potrebu za oprezom pri upotrebi hemikalija, posebno kada su deca uključena. Istraga je u toku kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog nemilog događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading