KOGA PUTIN VOLI, TAJ ĆE DA SAČEKA: Taktiku primenio i na Karlsona, pre njega isto prošli Papa, Merkelova i Tramp - to znači samo jedno!

Autor:

Svet

11.02.2024

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karlson je nakon intervjua objavio video snimak u kojem je rekao da je Putin "kasnio dva sata" na planirani dvosatni intervju

KOGA PUTIN VOLI, TAJ ĆE DA SAČEKA: Taktiku primenio i na Karlsona, pre njega isto prošli Papa, Merkelova i Tramp - to znači samo jedno!

Foto: Tanjug/AP Gavriil Grigorov

Protekle nedelje u Moskvi bili smo svedoci još jedne demonstracije ruske dominacije nad sagovornicima, ovog puta u vidu kašnjenja predsednika Vladimira Putina na intervjuu sa američkim novinarom Takerom Karlsonom.

Američki list Biznis insajder ističe da je Putinova taktika kašnjenja, kojom demonstrira svoju nadmoć nad sagovornicima, izazvala "napetost" među prisutnima.

Karlson je nakon intervjua podelio video snimak u kojem je naglasio Putinovo kašnjenje od dva sata na planirani dvosatni razgovor u Kremlju. Ova akcija bivšeg voditelja Foks njuza nije novost, s obzirom da je Putin istu taktiku primenio i na drugim značajnim susretima, poput sastanka s bivšim predsednikom SAD Donaldom Trampom i bivšom nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Na ovaj način, Putin je Trampa primorao na čekanje sat vremena pre samita u Helsinkiju 2018. godine, dok je Merkel čekala više od četiri sata na privatnom ručku 2014. godine.

Ova taktika, koja podrazumeva namerno kašnjenje, postala je sredstvo kojim ruski lider pokazuje svoju moć i kontrolu nad situacijom.

Londonski Gardian je citirao Ljudmilu Putin, bivšu suprugu predsednika, koja je otkrila da su je Putinova kašnjenja dovodila do suza tokom prvih susreta. Ona je istakla da je Putin uvek dolazio nakon dogovorenog vremena, često s kašnjenjem od pola sata do sat vremena, stvarajući napetu atmosferu među sagovornicima.

- Pola sata do sat kašnjenja je bilo normalno. Sećam se, stajala sam u metrou. Prvih 15 minuta su bili u redu, pa čak i pola sata. Ali, ako prođe sat, a on ne dođe, počnete da plačete - istakla je Ljudmila.

Ova Putinova taktika kašnjenja, iako kontroverzna, postala je sastavni deo njegovog diplomatskog repertoara, ostavljajući snažan utisak na svetske lidere i javnost.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading