AKO JE ZA NJU KARLSON ''KORISNI IDIOT'', ONDA JE ONA SAMO IDIOT! Zbog napada na Takera Klintonova dobila packe!

Autor:

Svet

11.02.2024

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Interesantno je što je Riter ocenio da, iako je Klinton nazvala Karlsona "korisnim idiotom", ona zapravo nije pokazala diplomatske veštine.

AKO JE ZA NJU KARLSON ''KORISNI IDIOT'', ONDA JE ONA SAMO IDIOT! Zbog napada na Takera Klintonova dobila packe!

Foto: Tanjug/AP

Američki novinar Taker Karlson nedavno je vodio intervju sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, a mnogi su primetili da je Karlson pokazao više diplomatskih osobina nego neki zvanični američki predstavnici.

Bivši američki obaveštajac Skot Riter izneo je zanimljivo mišljenje o ovom slučaju, ističući važnost diplomatije u međunarodnim odnosima.


Riter je naglasio da je diplomatija umetnost sedenja sa ljudima sa kojima se možda ne slažemo, ali sa ciljem postizanja kompromisa radi izbegavanja sukoba. U kontekstu ovog intervjua, on je uporedio Karlsonov pristup sa onim što smatra nedostatkom diplomatskog pristupa kod bivše državne sekretarke SAD Hilari Klinton, prenosi RT Balkan.

Interesantno je što je Riter ocenio da, iako je Klinton nazvala Karlsona "korisnim idiotom", ona zapravo nije pokazala diplomatske veštine, dok je Karlson, prema njegovom mišljenju, uspeo da pokaže određeni nivo diplomatskog ponašanja tokom razgovora sa Putinom.


Riter je jasno izneo svoje mišljenje o bivšoj državnoj sekretarki SAD, ističući da nije bila dobar predstavnik Sjedinjenih Država. Kritikujući njen nedostatak diplomatskog pristupa, Riter je istakao da nije neophodno slagati se sa Vladimirom Putinom, već je važno prepoznati potrebu za dijalogom i slušanjem. Ovakva jasna kritika od strane bivšeg obaveštajca baca svetlo na značaj diplomatskog ponašanja u međunarodnim odnosima.

Riter je zaključio da je Taker Karlson uspešno obavio posao koji bi, prema njegovom mišljenju, trebalo da obavljaju zvanični predstavnici Sjedinjenih Država. Ova izjava baca novo svetlo na ulogu novinara u međunarodnim odnosima i postavlja pitanje da li novinari mogu imati veći uticaj na diplomatske odnose nego zvanični predstavnici države. S obzirom na ovakve komentare, jasno je da je Karlsonov intervju sa Putinom izazvao značajnu pažnju i postavlja nove standarde za ulogu novinara u diplomatskim odnosima.

(RT Balkan)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading