RADIJE BI POKRENUO NUKLEARNI RAT, NEGO DA SE ODREKNE KONTROLE NAD KRIMOM! Karlson ponovo ŠOKIRAO izjavom, OVO mu Bajden neće oprostiti!

Autor:

Svet

10.02.2024

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karlson je u interjvuu sa Vladimirom Putinom kritikovao američku vladu, tvrdeći da "ludaci" vladaju, optužujući zvaničnike Državnog sekretarijata da lažu o Rusiji kao ekspanzionističkoj sili.

RADIJE BI POKRENUO NUKLEARNI RAT, NEGO DA SE ODREKNE KONTROLE NAD KRIMOM! Karlson ponovo ŠOKIRAO izjavom, OVO mu Bajden neće oprostiti!

Foto: Credit: Gavriil Grigorov / Sputnik / Profimedia

Američki novinar Taker Karlson je izneo neke smele tvrdnje nakon intervjua sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, izražavajući svoje stavove o odnosima između Sjedinjenih Država i Rusije.

Karlson je kritikovao američku vladu, tvrdeći da "ludaci" vladaju, optužujući zvaničnike Državnog sekretarijata da lažu o Rusiji kao ekspanzionističkoj sili.

Ruska očekivanja i zapadno odbijanje

Tokom svoje analize, Karlson je istakao očekivanja kako Rusije tako i Putina nakon završetka Hladnog rata. Naglasio je da je Rusija, slično mnogim Rusima, očekivala poziv da postane deo Evrope, imajući u vidu geografske i kulturne veze. Međutim, Karlson je ukazao na to da Zapad nije bio odlučan u formiranju saveza sa Rusijom, što je dovelo do osećaja odbacivanja i razočaranja na Putinovoj strani, prenosi Borba.me.


Osim toga, Karlson se osvrnuo na Putinovo emocionalno stanje, opisujući ga kao "povređenog i duboko uznemirenog" zapadnim odbijanjem. Primetio je intenzitet u Putinovim očima dok je govorio o ovom pitanju, osvetljavajući perspektivu ruskog predsednika. Karlson je takođe sugerisao da Putin, iako inteligentan, ima poteškoća da efikasno artikuliše svoj stav zbog vremena provedenog u svetu gde takva objašnjenja nisu potrebna.

Jedna od ključnih tačaka koje je istakao Karlson bila je zabluda o Rusiji kao ekspanzionističkoj sili, čemu se snažno protivio. Istakao je nelogičnost takve ideje, uzimajući u obzir ogromnu teritoriju Rusije, i postavio pitanje razloga za prikazivanje Moskve kao pretnje susednim zemljama. Karlson je naglasio nedostatak dokaza koji podržavaju tvrdnju da Rusija gaji ekspanzionističke ambicije, izazivajući prevladavajuću naraciju koju šire "lažovi i ideolozi" unutar Državnog sekretarijata.

Uvid u Putinov stav o Ukrajini

Novinar je takođe pružio intrigantan uvid u Putinovu spremnost da postigne mirni sporazum u vezi sa Ukrajinom, otkriće koje je iznenadilo Karlsona tokom intervjua. Priznao je Putinovu otvorenost ka mirnom dogovoru, ističući ipak nepokolebljiv stav ruskog lidera o Krimu. Karlson je naglasio da bi Putin radije izabrao nuklearni sukob nego da se odrekne kontrole nad Krimom, ističući njegov značaj za rusku vojsku i populaciju.

Kritika američke spoljne politike prema Rusiji

U oštrom kritikovanju, Karlson je dovodio u pitanje američku želju za slabim vođstvom u Rusiji, posebno imajući u vidu da poseduje najveće nuklearno oružje na svetu. Postavljao je pitanje mudrosti želje za slabom ruskom vladom, ističući potencijalne rizike povezane sa takvim scenarijem. Karlson se posebno usmerio na predsednika Bajdena i nazvao Viktoriju Nuland "otrovnom budalom", izražavajući svoje neodobravanje njihovog uticaja na američku spoljnu politiku.

(Borba.me)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading