''ALJASKA ĆE MORATI DA SE VRATI RUSIJI'' Zapad gori, Amerika se hvata za glavu zbog Kličkovih reči: ''Ako Ukrajina padne...''

Autor:

Svet

10.02.2024

23:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši ukrajinski svetski šampion u boksu, Vladimir Kličko, oštro je reagovao na nedavni intervju američkog novinara Takera Karlsona sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

''ALJASKA ĆE MORATI DA SE VRATI RUSIJI'' Zapad gori, Amerika se hvata za glavu zbog Kličkovih reči: ''Ako Ukrajina padne...''

Foto: Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber, Pool, Shutterstock

Za nemački Bild, Kličko je izjavio je da je gledao intervju američkog voditelja Takera Karlsona sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i istakao da bi Rusija napala Aljasku, da su Sjedinjene Američke Države dovoljno slabe.

- Video sam intervju. Putin želi da vrati istoriju i prepiše je. Da su SAD dovoljno slabe, Putin bi takođe želeo da napadne državu Aljasku i imao bi razlog za to: Aljaska je nekada bila deo Rusije. To će verovatno morati da se vrati Rusiji. Putinova Rusija je zla. Ako Ukrajina padne, mi nećemo biti poslednja zemlja koja će postati žrtva ruske invazije - upozorio je Kličko i dodao da Nemačka takođe često zaboravlja da je Istok bio deo sovjetske imperije.

Kličko je analizirao Putinovu želju da redefiniše istoriju, ističući da bi, u slučaju slabosti SAD, ruski lider mogao imati ambicije da povrati teritoriju Aljaske, podsećajući da je ova oblast nekada pripadala Rusiji.

Upozorivši na zlu prirodu Putinove Rusije, Kličko naglašava da bi, u slučaju pada Ukrajine, ostale zemlje mogle postati žrtve ruske agresije, a da Ukrajina neće biti poslednja na udaru.

Dodatno je istakao da Nemačka često zaboravlja sovjetsku prošlost Istoka i naglašava opasnost od ruske propagande.

- Ruska propaganda istrajava u laži, što se vidi u masovnim medijima koje finansira ruska država, kako unutar Rusije, tako i u inostranstvu. To je rat ne samo na terenu već i u medijskom prostoru. Mediji su postali jedno od najopasnijih i najmoćnijih oružja - zaključio je Kličko, prenosi Tanjug.

Brat Vladimira Klička, Vitalij, takođe višestruki svetski šampion u boksu, trenutno obavlja funkciju gradonačelnika Kijeva. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading