''DVOSTRUKI STANDARDI'' Moskva surovo odgovorila Vašingtonu: ''Za pregovore s Rusijom, Amerika nije sposobna ni teoretski!''

Autor:

Svet

10.02.2024

23:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, nedavno je istakla ključne faktore koji će odrediti perspektive dijaloga između Moskve i Vašingtona.

''DVOSTRUKI STANDARDI'' Moskva surovo odgovorila Vašingtonu: ''Za pregovore s Rusijom, Amerika nije sposobna ni teoretski!''

Foto: Tanjug/AP

Prema njenim rečima, uspeh pregovora u potpunosti zavisi od spremnosti Sjedinjenih Američkih Država da pristupe razgovorima s visokim stepenom uzajamnog poštovanja i uvažavanja interesa druge strane.

- Što se tiče izgleda za naš dijalog sa Amerikancima, to u potpunosti zavisi od namera Vašingtona da pregovara na osnovu zajedničkih interesa i uvažavanja interesa druge strane. Sjedinjene Američke Države još nisu spremne za to čak ni teoretski - izjavila je Zaharova tokom nedavnog intervjua za časopis International Affairs.

Ona je dodala da bi u budućnosti trebalo ozbiljno razmotriti usaglašavanje principa međunarodne komunikacije, posebno u svetlu trenutne evolucije ka multipolarnom svetu, piše TASS.

Zaharova naglašava da međunarodni poredak treba biti temeljen na principu suverene ravnopravnosti zemalja, a saradnja među njima treba počivati na ravnoteži interesa.

- Bilo kakvi dvostruki standardi i pokušaji nametanja stranih razvojnih modela, ideologija i vrednosti treba da budu eliminisani. Čim naše zapadne kolege to shvate, pregovarački proces koji ima za cilj rešavanje kriznih pojava u svetu će se pokrenuti - naglasila je portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Ova izjava ukazuje na potrebu za promenom pristupa u međunarodnim odnosima, a Rusija ističe važnost uzajamnog poštovanja i jednakosti kako bi se postigao održiv dijalog između velikih sila.

Očigledno je da će budućnost odnosa između Rusije i SAD zavisiti od volje obe strane da premoste razlike i grade odnose zasnovane na međusobnom uvažavanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading