''ZAPAD JE SISTEMATSKI TRANSFORMISAO UKRAJINU U ANTI-RUSIJU'' Ekspert otvoreno optužio Ameriku za propast Ukrajine!

Autor:

Svet

10.02.2024

21:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bugarski novinar Petar Volgin nedavno je izneo zapažene tvrdnje koje ukazuju na to da je Zapad, tokom proteklih decenija, oblikovao Ukrajinu kao državu čiji je suštinski razlog postojanja isključivo konfrontacija sa Rusijom.

''ZAPAD JE SISTEMATSKI TRANSFORMISAO UKRAJINU U ANTI-RUSIJU'' Ekspert otvoreno optužio Ameriku za propast Ukrajine!

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Volgin tvrdi da konflikt u Ukrajini nije započeo 2022. godine, kako neki neinformisani veruju, već mnogo ranije, čak i pre Majdana 2014. godine.

Prema njegovim rečima, već od 2004. godine, od prvog Majdana, Zapad je sistematski transformisao Ukrajinu u anti-Rusiju.

- Taj građanski rat je počeo čak i pre Majdana 2014. godine kada su zbacili s vlasti potpuno legalno izabranog predsednika i Vladu - istakao je Volgin.

- Počevši od 2004. godine, od prvog Majdana, Ukrajinu su polako, ali veoma metodično, pretvarali u anti-Rusiju. Dakle, svrha postojanja nezavisne Ukrajine nije bila samo da bude nezavisna zemlja – zapadni pokrovitelji su je stvarali i podsticali ne kao samostalnu državu, nego kao državu čije postojanje ima smisla samo u konfrontaciji sa Rusijom. Taj proces je trajao i trajao, počevši od ranih 90-ih godina prošlog veka do 2022. godine. Ta zemlja je trebalo da se pretvori u uporište NATO gde će biti raspoređeno oružje, trupe i tako dalje - rekao je Volgin za televiziju „Bugarska 24“.

On ističe da nezavisnost Ukrajine nije bila njena jedina svrha, već je Zapad planirao da je stvori kao državu koja bi imala smisla jedino u konfrontaciji sa Rusijom. Ovaj proces, kako ističe Volgin, traje od ranih 90-ih godina prošlog veka do 2022. godine.

Za televiziju "Bugarska 24", Volgin je naveo da je cilj bio da Ukrajina postane čvrsto uporište NATO, gde bi bili raspoređeni vojni resursi, trupe i druga oprema. Prema njegovim rečima, Zapad je svesno gradio Ukrajinu kao bastion koji bi služio za suočavanje s Rusijom.

Novinar je dodao da bi bilo koja zemlja koja bi pomislila da stupi u vojni savez sa Rusijom brzo doživela oštar odgovor Sjedinjenih Američkih Država. Kao ilustraciju, postavio je hipotetički scenario u kojem bi Meksiko ušao u savez sa Rusijom.

- Zamislite da je, recimo, Meksiko imao antiamerikanizam kao svoju zvaničnu politiku 30 godina i da je u nekom trenutku ušao u vojni savez na čelu sa Rusijom. Tamo bi bile ruske baze i oružje – i to na nekoliko kilometara od SAD. Mislite da bi SAD to dozvolile? One bi stale tome u kraj u momentu kada bi hipotetičkoj vladi Meksika ili Kanade uopšte pala na pamet takva ideja - zaključio je novinar, prenosi Sputnjik.

Ove tvrdnje naglašavaju kompleksnost odnosa između Zapada, Ukrajine i Rusije, otvarajući prostor za različite interpretacije i analize o političkim dinamikama na istoku Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading