BAJDENE, ZAR OPET? Predsednik SAD se PO KO ZNA KOJI PUT IZBLAMIRAO! Sada je spomenuo Angelu Merkel i zbog OVE REČENICE svi su ga gledali u čudu

Autor:

Svet

08.02.2024

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I najpedantniji analitičari svih njegovih gafova u poslednje tri godine već su digli ruke od daljih zapisivanja onoga što kaže

BAJDENE, ZAR OPET? Predsednik SAD se PO KO ZNA KOJI PUT IZBLAMIRAO! Sada je spomenuo Angelu Merkel i zbog OVE REČENICE svi su ga gledali u čudu

Foto: Tanhug/AP/Photo/Lewis Joly/Alex Brandon

Zvuči neverovatno, ali predsednik najmoćnije sile na svetu gotovo da ne preskoči nedelju da ne izjavi nešto što blago rečeno zbuni ceo svet.

Džo Bajden po ko zna koji put se izblamirao i to samo četiri dana posle neverovatnog gafa i brkanja predsednika Francuske Emanuela Makrona i jednog od njegovih prethodnika, Fransoe Miterana.

Za Bajdena je očito odavno stalo vreme i mahom živi u prošlosti, jer kako drugačije objasniti što je sada pomešao nekadašnju nemačku kancelarku Angelu Merkel i njenog prethodnika - Helmuta Kola?!

Bajden je ovaj gaf napravio pre tri godine ali je snimak tek jutros ugledao svetlost dana.

Gaf se dogodio na donatorskom događaju u Njujorku dok je opisivao razgovore s evropskim čelnicima na sastanku grupe G7 u Velikoj Britaniji, piše NBC.

Bajden je na dva događaja rekao da ga je Helmut Kol, koji je umro 2017., pitao kako bi reagovao kada bi pročitao o ljudima koji su upali u britanski parlament i ubili zvaničnike "kako bi zaustavili izbor premijera".

Na tom sastanku u Velikoj Britaniji bila je Angela Merkel.

Anketa NBC Njuza sprovedena u januaru pokazala je da 76 posto birača, uključujući polovinu demokrata, kaže da su zabrinuti za Bajdenovo mentalno i fizičko zdravlje.

Nacionalna anketa takođe je pokazala da je 48 posto birača zabrinuto za Trampovo mentalno i fizičko zdravlje.

Njih dvojica će se, paradoksa li, najverovatnije sresti u novembru na glasačkim listićima koji će SAD-u doneti izbor novog predsednika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading