ŠTA OVO BI? Novi predsednik rasturio KRIMINALNE BANDE, a onda i protivnike na izborima, pa je posle pobede prišao ženi i pred nacijom je OVAKO POLJUBIO (VIDEO)

Autor:

Svet

05.02.2024

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarca su pred celom zemljom ponele emocije

ŠTA OVO BI? Novi predsednik rasturio KRIMINALNE BANDE, a onda i protivnike na izborima, pa je posle pobede prišao ženi i pred nacijom je OVAKO POLJUBIO (VIDEO)

Foto: youtube.com/Univision noticias

Salvador je dobio novog predsednika.

Četrdesettrogodišnji Najib Bukele pobedio je na izborima sa čak 85 posto podrške naroda, a stranka "Nove ideje" koju predvodi osvojila je 58 od 60 mesta u parlamentu.

Bukele je i pre izbora bio apsolutni favorit i samo čudo je bilo potrebno drugim kandidatima da ga iznenade.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Najib Bukele sa suprugom Gabrijelom Rodrigez

Ipak, i pored svesti o tome da će sesti u predsedničku fotelju, Najiba Bukelea toliko su ponele emocije da je pred ogromnim auditorijumom zagrlio svoju suprugu Gabrijelu i veoma je emotivno, kao holivudske zvezde ljubio pred svima.

Potom se obratio narodu, što je kasnije preneo i u poruci na društvenoj mreži X.

Vrhovni izborni sud trenutno obrađuje podatke sa biračkih mesta, koji će uskoro biti objavljeni.

Predizborne ankete su pokazale da će Bukele trijumfovati jer je gotovo rasturio kriminalne bande, koje su načinile život u Salvadoru nepodnošljivim i izazvale talase migracija u SAD.

Kampanja mu se zasnivala na uspehu njegove bezbednosne strategije, prema kojoj su vlasti suspendovale određene građanske slobode kako bi privele više od 75.000 ljudi bez optužbe, navodi Rojters.

Ta privođenja su dovela do velikog pada u broju ubistava i transformisala je državu od 6,3 miliona stanovnika, koja je nekada bila jedna od najopasnijih u svetu u po stopi kriminala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading