SVI OKREĆU LEĐA BAJDENU? ONI su rešeni da mu na izborima POMRSE konce, zbog jedne odluke promenilo se sve!

Autor:

Svet

28.01.2024

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa Amerikanaca muslimana je zatražila od predsednika da zahteva prekid vatre u Pojasu Gaze do 31. oktobra prošle godine, ali nakon što Bajden nije odgovorio na njihov zahtev, grupa je odlučila da vodi kampanju protiv njega.

SVI OKREĆU LEĐA BAJDENU? ONI su rešeni da mu na izborima POMRSE konce, zbog jedne odluke promenilo se sve!

Foto: Tanjug/AP

CNN izveštava o sve većem broju Arapa i muslimana u SAD koji su odlučili da ne podrže reizbor američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Razlog za to leži u njegovoj čvrstoj podršci Izraelu i neuspehu u postizanju trajnog prekida vatre u Gazi. Na prethodnim izborima, Bajden je imao podršku nekoliko istaknutih američkih muslimana, izabranih zvaničnika i lidera muslimanske zajednice, ali situacija se značajno promenila, prenosi CNN.

Kritike muslimana i Arapa

Konsultant iz Mičigena, Kalid Turani, ističe da Bajdenovo saučesništvo u genocidu nad palestinskim narodom u Gazi predstavlja diskvalifikaciju za njega kao kandidata, te da neće glasati za njega. Ova kritika dolazi iz Mičigena, gde se formirala kampanja "Napustimo Bajdena", a slično mišljenje iznosi i Arijana Afšar, kreatorka iz Kalifornije, koja se oseća iskorišćeno kao muslimanski glasač.

Nedostatak odgovora od strane Bajdena

Grupa Amerikanaca muslimana je zatražila od predsednika da zahteva prekid vatre u Pojasu Gaze do 31. oktobra prošle godine, ali nakon što Bajden nije odgovorio na njihov zahtev, grupa je odlučila da vodi kampanju protiv njega. Ovo je jasan pokazatelj nedostatka reakcije Bajdenove administracije na zahteve ove zajednice.

Novi izborni ciklus i skeptičnost muslimana

Uoči novog izbornog ciklusa, mnogi američki muslimani iskazuju skeptičnost i ljutnju prema Bajdenu, što je značajan obrt u njihovom stavu prema predsedniku. Očigledno je da Bajdenova podrška Izraelu i nedostatak akcije u vezi sa sukobom u Gazi predstavljaju ključne tačke koje utiču na odluke o glasanju ove zajednice.

(CNN)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading